Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw

Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!
Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!Francine Van Mieghem - Draadvormige vrouw kopen? Bied vanaf 840!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Francine Van Mieghem (1930-2023)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekBrons
OnderwerpNaakt
Afmetingen85 x 17 x 21 cm (h x b x d)
Gewicht11000 gram
GesigneerdHandgesigneerd
OplageIV/IV
Op 8 februari 1930 zag Francine Van Mieghem het levenslicht in Oostende waar ze ook haar jeugd doorbracht. Ze volgde kunstacademie bij schilder Maurice Boel. Francine wist wat ze wilde en schreef zich tegen de zin van haar vader in aan de kunsthogeschool 'La Cambre' in Brussel. Ze volgde er keramieklessen bij Pierre Caille, tekenlessen kreeg ze van Paul Delvaux. Tijdens haar studies leerde ze cineast en fotograaf Claude Gabriels kennen. Samen kregen zij een dochter, Isabelle.
In 1954 kwam Francine in het leven van beeldhouwer George Grard die sinds de jaren 1930 in Sint-Idesbald woonde. Francine werd zijn steun, toeverlaat en muze. Ze diende als model voor o.a. 'De vrouw die naar de zon kijkt' dat in het Veurnse stadspark en op de site van Ten Bogaerde pronkt. George Grard leerde Francine beeldhouwen. Ze was gepassioneerd tot in het diepste van haar ziel. Naast beeldhouwen maakte Francine ook prachtige tekeningen in Oost-Indische inkt. Ze groeide zelf uit tot een gerespecteerd artieste. Van haar hand vind je het beeldhouwwerk ‘Just a child – a young tree’ in de beeldentuin van de Keunekapel in Sint-Idesbald. Samen hebben George en Francine een dochter, Chantal Grard. Zij is kunstenares en lesgeefster in de Westhoek Academie Koksijde (WAK). Ook de oudste dochter van Francine, Isabelle, groeide uit tot een uitstekend kunstenares. Ze heeft haar dochters steeds aangemoedigd om creatief bezig te zijn.


Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Zemst, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 840
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZemst,  België
Veilinggegevens
Starttijd14-4-2024 om 10:54
Eindtijd28-4-2024 om 21:00
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.