• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch

Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot)

Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!

Dit item is verkocht Toon item

Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot)

Glas / Keramiek

Verkoopprijs: € 15,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Peter von Hartsvelt Müller - Aardewerk, Oliestel (Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (272)

Lid sinds 2010
36961 verkochte items
Alle items van deze verkoper (301)
  • Peter von Hartsvelt Müller (1937)
TypeGlas / Keramiek
Periode1980 t/m 2000
Afmetingen68 cm x 23 cm x 21 cm (h x b x d)
GemerktHandgesigneerd

Handgemaakte bruin/paars geglazuurd oliestel van keramist Peter von Hartsvelt Müller. Het oliestel bestaat uit een kan op een metalen standaard en 6 olielampjes. De hierboven vermelde afmetingen gelden voor de kan (inclusief de standaard). De afmetingen van de bakjes zijn als volgt, van groot naar klein:

9,5 x 23,5 x 23,5 cm

9 x 19,5 x 30 cm

7 x 16 x 26 cm

7,5 x 14,5 x 18,5 cm

4 x 8 x 8,5 cm

3,5 x 5,5 x 7 cm

De keramieken van Peter von Hartsvelt Müller zijn unica. De Amsterdamse keramist wist van elke vaas een bijzonder object te maken door een intensief vervaardigingsproces. De vormen zijn met de hand opgebouwd en daarna biscuit gebakken. Vervolgens werd het steengoed geglazuurd met zelf samengestelde glazuren. Het glazuurbranden werd vier tot twaalf keer herhaald om het gewenste resultaat te behalen. Door dit proces is geen enkele vorm hetzelfde en zijn alle glazuren verschillend.

Peter von Hartsvelt Müller was werkzaam in Amsterdam en Heemstede. Ook in zijn werkzaamheden als kunsthistoricus en archeoloog had aardewerk zijn aandacht. Gedurende zijn leven werden de keramieken op verschillende plaatsen in Nederland, en in 1988 te Jeruzalem geëxposeerd.


LET OP: Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende speciale voorwaarden.


Toeslag: Op deze werken zit een toeslag voor de koper van 10,- euro per gewonnen item. Deze toeslag geldt alleen voor werken aangeboden door de Veilingmeester. Zie hiervoor ook onze veilingregels.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden. Alleen als een werk niet uit het passe-partout te halen is, zal dit vermeld worden.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling. Werken kunnen op werkdagen tussen 09.15 - 17.15 uur worden afgehaald op het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost. Als u uw aankoop afhaalt, betaalt u geen extra kosten.

Bezichtigen: Het is ook mogelijk om dit werk vooraf te bezichtigen. Ondanks de aankoopgarantie van Kunstveiling waar uw werk onder valt, kunt u het werk bekijken voordat u een bod uitbrengt. Bezichtigen kan op de vestiging van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost op werkdagen tussen 09.15 - 17.15 uur.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.


Administratieve code:


QQSP

Conditie

ConditieGoed

De conditie is goed en onbeschadigd. De objecten zijn echter stoffig/vies. Aan enkele onderdelen zit nog oud verpakkingsmateriaal (krant en papiersnippers).

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Dit item is verkocht voor 15,00

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:24-06-2019 om 16:39
Eindtijd:08-07-2019 om 22:00

Biedingen (6):

Bouwman01
8 jul. / 09:23
€ 15
Raerda
6 jul. / 12:48
€ 10
Slim
4 jul. / 18:43
€ 5
ebevdmolen
4 jul. / 18:43
€ 5
Slim
3 jul. / 22:04
€ 3
ebevdmolen
2 jul. / 23:18
€ 1
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.