Rene Magritte - La page blanche

Rene Magritte - La page blanche kopen? Bied vanaf 400!
Rene Magritte - La page blanche kopen? Bied vanaf 400!Rene Magritte - La page blanche kopen? Bied vanaf 400!Rene Magritte - La page blanche kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rene Magritte (1898-1967)
TypePrenten & Uitgaves
Jaartal2011
IngelijstIngelijst
Afmetingen45 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst60 x 80 cm (h x b)
GesigneerdNaam gedrukt
Oplage275
Door een gele cirkel strategisch in het midden bovenaan de compositie te plaatsen, speelt Magritte met de verbeelding van de kijker. De gele cirkel zweeft in de nachtelijke hemel maar verschijnt voor een boomtak, wat suggereert dat het in feite een mollige vrucht is in plaats van een volle maan. Magritte creëert een figuur met dubbele identiteiten; afhankelijk van de perceptie van de kijker heeft de gele cirkel verschillende functies. Magritte brengt deze gelaagde compositie prachtig in balans, door de uitgestrekte stad onderaan de compositie te plaatsen en de boomtak bovenaan. Het werk straalt een gevoel van stille kalmte uit, alsof de toeschouwer de krekels bijna kan horen fluiten in het holst van de nacht.

Gemaakt naar de originele olieverf op canvas La page blanche (de witte pagina) van René Magritte (1898-1967) uit 1967. Deze kleurenlithografie is gepubliceerd en gedrukt door Philippe Moreno, Parijs in 2011. Dit werk is gesigneerd met 'Magritte' in fascimile in grafietkleur in de rechter benedenmarge en ondertekend in potlood in de linker ondermarge door de vertegenwoordiger van ADAGP die de Magritte Succession vertegenwoordigt, de heer Charly Hersovici.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Keerbergen, België
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rene Magritte (1898-1967)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  Viooltjeswegman
Lid sinds 2023
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
80 cm
60 cm
60 cm
45 cm
Veilinggegevens
Starttijd21-8-2023 om 9:22
Eindtijd30-8-2023 om 21:41
Openingsbod € 400
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieKeerbergen,  België