• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Val-Saint-Lambert (1826)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Val-Saint-Lambert

Val-Saint-Lambert (1826)

Fabrikant

In 1826 begon de kristalfabriek van Val-Saint-Lambert op het terrein van de voormalige cisterciënzerabdij van Sint-Lambertus in Seraing. De leiding was in handen van François Kemlin en Auguste Lelièvre. Vanwege de gunstige ligging vlakbij de Maas, een steenkoolrijke omgeving en het spoor groeide de fabriek al snel uit tot een belangrijk centrum voor de Belgische glasindustrie. In de negentiende eeuw was de grond rondom de abdij bezaaid met arbeiderswoningen, tuinen, een winkel, school en ziekenhuis.

Val-Saint-Lambert is nog steeds internationaal bekend als producent van glaswerk. In de jaren tachtig dreigde de fabriek failliet te raken en werd een deel van de aandelen overgenomen door de overheid. Ook vandaag wordt er bij Val-Saint-Lambert nog op ambachtelijke wijze geproduceerd. Het bedrijf is hofleverancier aan het Belgische koningshuis en werkt samen met diverse ontwerpers. Kenmerkend zijn objecten van dubbel gekleurd en geslepen kristal.

Aangeboden items
3
Verkochte items
53
Nationaliteit
Belgisch
Links
Favoriet
FA. (26 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Val-Saint-Lambert - wijn en likeurglazen set met karaf kopen? Bied vanaf 600!
Val-Saint-Lambert - wijn en likeurglazen set met karaf

Glas / Keramiek

Geplaatst doorPPMGhering

Eindtijd12-07-2022 om 22:52

Periode1850 t/m 1900
Afmetingen28 cm x 10 cm (h x b)
GesigneerdGemerkt/Merksticker

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Val-Saint-Lambert - Gele vaas model ‘Dufour’ kopen? Bied vanaf 90!
Val-Saint-Lambert - Gele vaas model ‘Dufour’

Glas / Keramiek

Geplaatst doorestrel4

Eindtijd17-05-2022 om 20:21

Jaartal1935
Afmetingen23 cm x 15.5 cm (h x b)
GesigneerdOngemerkt
Aftersale
Val-Saint-Lambert - Westminster kopen? Bied vanaf 50!
Val-Saint-Lambert - Westminster

Glas / Keramiek

Geplaatst doorKoos

Eindtijd20-05-2022 om 22:09

Periode2000 t/m Heden
Afmetingen9.5 cm x 11.5 cm x 3 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd

Design kopen van Val-Saint-Lambert

Wilt u graag design kopen van Val-Saint-Lambert? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Val-Saint-Lambert. Betaalbare en exclusieve design van Val-Saint-Lambert en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Val-Saint-Lambert te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Val-Saint-Lambert te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Val-Saint-Lambert te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Val-Saint-Lambert instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Val-Saint-Lambert design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Val-Saint-Lambert!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Val-Saint-Lambert kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Val-Saint-Lambert en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Val-Saint-Lambert via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Val-Saint-Lambert of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Val-Saint-Lambert?

Design kopen van Val-Saint-Lambert begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Val-Saint-Lambert, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Val-Saint-Lambert. Om meer kans te maken om het designobject van Val-Saint-Lambert te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Val-Saint-Lambert! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.