Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) - Verkocht

Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!
Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!Arnold van de Laar - Olieverf op doek, Elisabeth Bas naar Ferdinand Bol - Ingelijst (Goot) kopen? Bied vanaf 500!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Arnold van de Laar (1886-1974)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Afmetingen107 cm x 82 cm (h x b)
Incl. lijst124 cm x 98 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Het betreft een werk van kunstenaar Arnold van de Laar naar een werk van Portret van een oude dame  (1640-1645) door Ferdinand Bol. De dame in het schilderij moet naar alle waarschijnlijkheid de herbergierster Elisabeth Jacobsdr. Bas  zijn geweest. Ingelijst in klassieke houtenlijst. 

Arnold van de Laar was kunstschilder en restaurator en bovenal en tijdens zijn leven geroemd om zijn werkzaamheden als kopiist van oude meesters. Hij studeerde aan de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten in ’s-Hertogenbosch, waarna hij zijn studie vervolgde in de Brusselse Koninklijke Academie van Schone Kunsten. Voor het fijnschilderen, dat voor het beoefenen van zijn vak als restaurateur van groot belang was, ontwikkelde van de Laar een voorliefde voor het naschilderen van het werk van de grote meesters.

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieZeer Goed

Het werk is in goede staat, er is enkel wat craquelé zichtbaar. Rechts naast het gezicht van de dame lijken wat retouches met strijklicht te zien. Zie de detailfoto voor een zo'n goed mogelijk beeld van de huidige staat van het werk. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Arnold van de Laar (1886-1974)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (355)

Lid sinds 2010
49033 verkochte items
Alle items van deze verkoper (556)
98 cm
124 cm
82 cm
107 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd16-2-2023 om 12:35
Eindtijd5-3-2023 om 21:15
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.