Christine Spierings, gouache op papier, ingelijst. - Verkocht

Christine Spierings, gouache op papier, ingelijst. kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Christine Spierings, gouache op papier, ingelijst. kopen? Bied vanaf 50!
Christine Spierings, gouache op papier, ingelijst. kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ongespecificeerd
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999

Christine Spierings werd geboren in Tilburg in 1943. Ze tekende en schilderde al heel haar leven, maar toen ze meer succes kreeg, koos zij ervoor om in het begin van de tachtig jaar een professional te worden. Op dat moment was ze, net als nu, woonachtig in Amsterdam. In 1983 werd ze gekozen als lid van de St. Lucasvereniging in Amsterdam en kreeg zij haar eerste groepsexpositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ook in dat jaar kreeg ze haar eerste solo expositie in Galerie d'Egelantier in Amsterdam.

Vanaf het begin af aan schildert Christine kleurrijk en is beïnvloed door Cobra en de Nieuwe Wilde Schilders uit Nederland en Duitsland. Haar werk is vooral figuratief te noemen hoewel ze ook haar abstracte periodes heeft. I n 1984 is zij met een vriendin een eigen galerie begonnen in de Jordaan, in Amsterdam met de naam Galerie Bernard Mantz. Hier kwam zij in contact met andere kleurrijke Nederlandse schilders.

In de jaren '90 werd ze geïnspireerd door de multiculturele bevolking van Amsterdam en is uitgegroeid tot een figuratieve, expressionistische schilder. Omdat ze altijd heel direct schildert, zijn veel van haar schilderijen een interpretatie van momenten uit haar leven. Opmerkelijk is niet alleen de schoonheid en kracht van haar geschilderde figuren, maar ook de diepere gevoelens die op de weergegeven gezichten te zien zijn. Christine Spierings lijkt de mogelijkheid te hebben om in een korte tijd veel invloeden te absorberen zonder zichzelf te verliezen.

Gouache op papier 49x64 cm. Gesigneerd en met passepartout ingelijst in blankhouten lijst. Aangekocht bij Galerie Mantz in 1987. Uitsluitend afhalen of, tegen kostprijs bezorgen, door heel Nederland.

 

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Ongespecificeerd


Geplaatst door  Hans1958
Lid sinds 2013
49 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)