Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) - Verkocht

Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!
Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!Desmond Morris - Gouache, The Applicant (inclusief Catalogue Raisonné door Silvano Levy) kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Desmond Morris (1928)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal2001
TechniekGouache
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen27 x 21 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Unieke gouache van de veelzijdige Desmond Morris! 

Desmond John Morris (1928) is een Engelse zoöloog, gedragsbioloog, auteur en kunstenaar. 

Morris staat bekend om vele wetenschappelijke publicaties over met name gedrag bij mensen en dieren. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Birmingham begon hij met het tekenen van organismen onder de microscoop. Dat resulteerde in bizarre, verzonnen en irrationele wezens, mede geïnspireerd op het werk van surrealisten Yves Tanguy en Joan Miró. Nog altijd vormen deze wezens de kern van zijn beeldtaal. Zijn werken werden in verschillende museale tentoonstellingen over het Surrealisme opgenomen. 

Dit item betreft een mooie tekening op groen papier getiteld The Applicant, linksonder en verso gesigneerd. Het werk is onderdeel van een gelimiteerde editie van een overzichtscatalogus van zijn werk, samengesteld door Silvano Levy (Desmond Morris, Analytical catalogue Raisonné, 1944-2000).

De catalogus betreft 1 van de 5 'author's copies'. De catalogus is gesigneerd door auteur en kunstenaars in het colofon. Ieder exemplaar van deze bijzondere en gelimiteerde editie komt met een originele tekening van Desmond Morris. 


Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeestercollecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Oplage: Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen (Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur). Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. (Dit geldt niet voor kunst van kunstenaars die langer dan 70 jaar geleden zijn overleden).  Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amstelveen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,49
Naar België € 23,49
Naar Duitsland € 23,49
Europese Unie € 23,49
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Desmond Morris (1928)

Brits Brits

Geplaatst door  veilingmeester
Lid sinds 2010
52208 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
21 cm
27 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-11-2023 om 9:12
Eindtijd3-12-2023 om 20:52
Biedingen (15)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken