Imanol Marrodán - Zonder titel (E.L. Emotional Landscapes Series) lakschilderij op aluminium

Imanol Marrodán - Ohne Titel (E.L. Emotional Landscapes Series) Lackmalerei auf Aluminium kopen? Bied vanaf 285!
Imanol Marrodán - Ohne Titel (E.L. Emotional Landscapes Series) Lackmalerei auf Aluminium kopen? Bied vanaf 285!Imanol Marrodán - Ohne Titel (E.L. Emotional Landscapes Series) Lackmalerei auf Aluminium kopen? Bied vanaf 285!Imanol Marrodán - Ohne Titel (E.L. Emotional Landscapes Series) Lackmalerei auf Aluminium kopen? Bied vanaf 285!Imanol Marrodán - Ohne Titel (E.L. Emotional Landscapes Series) Lackmalerei auf Aluminium kopen? Bied vanaf 285!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Imanol Marrodán (1964)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal2021
TechniekSpuitbus
DragerPaneel
StijlMinimalistisch
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen14.5 x 9.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
  • Metallic lak gelakt met UVI lak op aluminium sandwichplaat met honingraatkern. Gesigneerd, getiteld en gedateerd met een permanente marker op de achterkant van de aluminium plaat. 14,5 x 9,5 x 1 cm.
  • EL Emotionele landschappen: Emotionele landschappen.
  • In deze serie stel ik een nog grotere formele en representatieve reductie voor ten opzichte van mijn vorige serie Coded Paintings. Het is een stap in de richting van een dematerialisatie van het werk. Dit beeld dat we onbewust opnieuw presenteren, vormt een reeks sensaties die vooraf door ons visuele geheugen zijn vastgelegd. Het interessante hieraan is dat de toeschouwer zelf die het object aanschouwt, zijn eigen representatieve beeld van een landschap configureert dat zich alleen in zijn onderbewustzijn bevindt.
Dit gestaltspel wordt opzettelijk uitgelokt om de vraag te stellen hoe de semiologie van een beeldtaal, geconditioneerd door onze eigen, vaak willekeurig gearticuleerde, grenzen van representatie, wordt geconstrueerd. Het is een reflectie op de dubbelzinnige en onbepaalde structuur van talen om het menselijk denken over te brengen. Een schilderij dat zijn formele grenzen overschrijdt om zichzelf uit te breiden en te verdunnen in zijn omgeving en de architectuur eromheen. De ontologische reden voor deze schilderijen, genaamd "Nuclei of Emotion" of EL (Emotional Landscapes), wordt bepaald door kleur en licht, die de essentie vormen van zintuiglijke communicatie en emotionele overdracht die elke rationele verklaring te boven gaat. Deze objecten zijn ingelijst binnen de zen-esthetiek, geïnspireerd door de hexagrammen van de I Tjing of het Boek der Mutaties, en zijn een verwijzing naar het taoïstische universum en het oosterse denken en cultuur.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Spanje € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Imanol Marrodán (1964) 

Spaans Spaans Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  Rojoultramar
Lid sinds 2022
12 verkochte items
Alle items van deze verkoper (15)
9.5 cm
14.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd22-1-2024 om 20:00
Eindtijd3-2-2024 om 19:07
Openingsbod € 285
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieVitoria,  Spanje