Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS

Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!
Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!Jan Sirks - "Rotterdam" - Zeilende tjalk op de Nieuwe Maas 046-JS kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Sirks (1885-1938)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Havengezicht
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 23.5 x 31.3 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Ets met historisch havengezicht van Jan Sirks uit de Collectie <Rijnmond Toen> nr. 46-JS-051-ZS.
De ets geeft een zicht op een zeilende tjalk op de Nieuwe Maas in Rotterdam ,  ruim voor de 2e Wereldoorlog; de tijd dat de Rotterdamse haven nog in de stad lag.

Annotatie l.o. in potlood: "Rotterdam"
Hand-gesigneerd r.o. in potlood

Afmetingen

Blad 313 x 235 mm
Afbeelding 194 x 128 mm
De ets wordt losbladig aangeboden en is in uitstekende staat.


Jan Sirks (Rotterdam, 23 februari 1885 – Zeist, 11 maart 1938)
Jan Sirks was een Nederlands graficus, die zich toelegde op het schilderen, aquarelleren, tekenen en etsen van de havens van Rotterdam, dieren, stadsgezichten en landschappen in een romantisch realistische stijl. Sirks was medeoprichter van de Rotterdamse kunstenaarsgroep “De Branding”. Ondanks het feit dat Sirks autodidact was, was hij een van de weinige Rotterdammers die in de kunstwereld in die periode een relatief goed bestaan heeft gehad.
Van de hand van de heer Aad Knops is in 2004 een biografie en overzicht van het werk van Jan Sirks verschenen (ISBN 906 216 640 7 – NUR 642/646).
Er is een website aan hem gewijd, dankzij het zorgvuldig archiefwerk van zijn vrouw, dochter en later zijn kleindochter Yosay Briels, die ook een Engelstalige biografie over hem schreef “The Dutch Artist and His Muse”. (ISBN 978-1545151792)
Omtrent de omvang van het werk van Jan Sirks bestaat geen exacte zekerheid. Zelfs als we ons beperken tot zijn etsen lopen de getallen uiteen. Waar de heer Knops spreekt over ca 200 etsen, waarvan 198 opgenomen in zijn overzicht, spreekt men op de website van mevrouw Briels over ruim 300 werken.
Op de website en Facebook pagina van Rijnmond Toen zijn zo'n 65 etsen van Jan Sirks afgebeeld die tot de collectie behoren of behoord hebben, waaronder de ets die nu wordt aangeboden.
Conditie
ConditieZeer Goed
De afgebeelde ets van Jan Sirks is onderdeel van de <Rijnmond Toen> collectie. Te oordelen naar de staat van afbeelding en papier is de ets niet eerder ingelijst geweest. De ets is na (losbladige) verwerving  zorgvuldig droog gereinigd. De ets is vervolgens opgeslagen in zuurvrije doos onder goede klimatologische omstandigheden, stof- en insect-vrij.
In verband met mijn leeftijd ga ik de verzameling geleidelijk inkrimpen.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Berkel en rodenrijs, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 12,00
Naar België € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .