• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (5)

Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet'

Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!
Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!Les Deux Garçons - Bronzen beeld - 'Handvoet' kopen? Bied vanaf 435!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  A-art
FA. (1)

Lid sinds 2018
54 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
  • Les Deux Garçons (2000)
TypeBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekBrons
Afmetingen5.5 cm x 12 cm x 5.5 cm (h x b x d)
Gewicht630 gram
GesigneerdOngesigneerd

Mooi surrealistisch beeldje van de hand van het kunstenaarsduo 'Les Deux Garcons'.

Unieke kans om een origineel werk van Les Deux Garcons te bemachtigen tegen een zeer scherpe prijs!

Michel Vanderheijden van Tinteren (1965) en Roel Moonen (1966) zijn allebei afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht, plastische vormgeving, waar zij elkaar ontmoetten. Het duo, woonachtig in Landgraaf (L), werkt sinds 2000 samen onder de naam Atelier Les Deux Garçons.

 

Het werkterrein van Les Deux Garçons is breed. Immer strevend naar perfectie in materiaalkeuze en afwerking, maken zij collages, schilderijen, bronzen beelden, vrij assemblage werken – heel prominent – sculpturen van taxidermi (opgezette dieren). Het zijn absurdistische, soms ook ontroerende sculpturen met materialen die zij bij de preparateur, maar bijvoorbeeld ook op veilingen en bij antiquairs aantreffen. Het theatrale bepaald niet schuwend, presenteren zij hun herten, lammetjes, zwijntjes en andere dieren vaak als Siamese tweelingen of meerlingen en met attributen als speelgoed pistooltjes, bankbiljetten en parfumflesjes, voor hen symbolen van angst, noodlot en vergankelijkheid.

 

Humor speelt zeker een rol, soms zelfs zwartgallige humor. Toch zet hun werk ook tot nadenken aan. Voor Les Deux Garçons zelf staat het voor de eerder gemaakte keuzes in het leven, die als bagage moeten worden meegetorst en daarbij soms ook een belemmering voor de toekomst vormen. Dat verklaart ook de keuze voor een titel als ‘L’adieu impossible’ (‘Het onmogelijke afscheid’), tevens de naam van hun eerste expositie bij Jaski Gallery in 2008. ‘La Fragilité’, hun tweede show, in 2009, laat dat ook zien, net als ‘L’Éphémère tangible’ (2011), ‘Jeux d’Anges Heureux’ (2013),  ‘La Force dus Destin’ (2013) en ‘Le Moment Gelé’ (2017).

 

Les Deux Garçons maken naam en faam in binnen- en buitenland. Werken van hen werden tentoongesteld op de beroemde designbeurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan, het Haags Gemeente Museum, het Stedelijk Museum Schiedam, het Ludwig Forum Aachen, op de expositie ‘Contour/Continuïteit’ in drie Delftse musea en op de tentoonstelling ‘Bloedmooi’ in het Schielandshuis in Rotterdam, naast namen als Jan Fabre, Jean Paul Gaultier en Maison Givenchy.

 

Het keramiekmuseum Prinsessenhof in Leeuwarden kocht eveneens werk van Les Deux Garçons aan. Choreografe Nanine Linning liet hen de kostuums en sculpturen ontwerpen voor haar voorstelling ‘Requiem’. Hun werk wordt verzameld door Phillipe Niarchos (de beroemde Niarchos Collections bevat reeds 22 sculpturen van hen). Van december 2012 tot en met mei 2013, vormden zij het middelpunt van een retrospectief in het Stedelijk Museum van Zwolle. Vijf werken van Les Deux Garçons maakten begin 2014 deel uit van de expositie ‘Romantische mode – mr. Darcy meets Eline Vere’ in het Haags Gemeentemuseum. Tijdens Tefaf 2016 kregen zij een overzichtstentoonstelling in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

 

Les Deux Garçons stonden in 2017 centraal in een documentaire van AVRO’s Kunstuur. In het museum Beelden aan Zee in Den Haag werd vorig jaar de solotentoonstelling ‘Les Dex Garçons Parcours’ georganiseerd. (bron Jaski)

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Les Deux Garçons (2000)

Alle items van deze kunstenaar(2)
Geplaatst door  A-art
FA. (1)

Lid sinds 2018
54 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
Pinterest
12
5.5
5.5
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:06-05-2022 om 22:22
Eindtijd:16-05-2022 om 20:09
Openingsbod€ 435
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBabylonienbroek, Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.