Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment - Verkocht

Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!
Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!Meta Pluckebaum-Weber - Een Teder Moment kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Meta Pluckebaum-Weber (1876-1954)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1800 t/m 1899
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen28 x 28 cm (h x b)
Incl. lijst53 x 47 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Deze mooie en originele ets van Meta Plückebaum (1876-1954), een kunstenares die haar sporen heeft verdiend in de vroege 20e eeuw, belichaamt de zachtheid en speelsheid die kenmerkend zijn voor haar werk. De voorstelling van twee jonge katjes, origineel ingekleurd met subtiele tinten, illustreert de unieke capaciteit van Plückebaum om de delicate texturen en de warme emoties van haar onderwerpen vast te leggen.

Het kunstwerk is ingelijst in een prachtige antieke lijst, verguld met 24-karaats goud en voorzien van museumkwaliteit passepartout en glas ter bescherming. De handtekening van Plückebaum, prominent en met de hand aangebracht, verzekert de authenticiteit en de persoonlijke touch van de kunstenares.

Meta Plückebaum was bekend om haar liefdevolle en gedetailleerde portretten van dieren, in het bijzonder van katten. Haar werken worden gekenmerkt door een realistische stijl met een zachte, bijna impressionistische aanraking. Deze stijl maakte haar werken enorm populair en ze blijven gewild bij verzamelaars over de hele wereld.

Dit werk, een ideale aanwinst voor verzamelaars van fijne etstechnieken en dierenkunst, past perfect bij de viering van Internationale Vrouwendag. Het herinnert ons aan de bijdragen van vrouwelijke kunstenaars in een tijd waarin zij vaak over het hoofd werden gezien. Met dit kunstwerk haalt u niet alleen een stukje kunsthistorie in huis, maar steunt u ook het erkennen van vrouwelijke pioniers in de kunstwereld.

Conditie: Deze charmante ets van Meta Plückebaum is niet alleen een visueel genoegen, maar bevindt zich ook in een opmerkelijk goede staat, wat bijdraagt aan de waarde ervan. Het kunstwerk vertoont zeer weinig stip, een term die in de grafische kunst gebruikt wordt om de kleine puntjes te beschrijven die soms ontstaan als onderdeel van het drukproces of door ouderdom. Dit minimale stip geeft aan dat het kunstwerk door de jaren heen goed bewaard is gebleven.

Bovendien is er sprake van een lichte verkleuring rechts onder de signatuur. Deze subtiele verandering in pigmentatie is vaak een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces van papier en inkten, en doet niets af aan de integriteit of de esthetische waarde van het werk. Het is belangrijk op te merken dat er geen sprake is van inkt- of verfverlies, wat uitzonderlijk is voor een werk van deze leeftijd.

Verder zijn er geen vouwen of scheuren zichtbaar, wat aangeeft dat het kunstwerk met grote zorg is behandeld en onderhouden. Dit is een testament van de kwaliteit en de duurzaamheid van Plückebaum's techniek en de materialen die zij heeft gekozen.

Gezien de leeftijd van het werk is de algehele conditie indrukwekkend en onderstreept het de kwaliteit van Plückebaum's vakmanschap. Dit werk is gereed om te worden gekoesterd door een nieuwe eigenaar die de kunsthistorische waarde en de fijnheid van dit stuk op waarde weet te schatten.

Stijlgenoten: Franz Marc, Max Liebermann, Heinrich Zille, Emil Nolde

Het werk "Een Teder Moment" zit is een vergulde lijst met helder glas en professioneel museum passepartout

Totale afmetingen: 53x47cm

Verzending in professionele verpakking via DPD pakketserviceEen Teder Moment
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Meta Pluckebaum-Weber (1876-1954) 

Duits Duits

Geplaatst door  SonorArtBV
Lid sinds 2023
11 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
47 cm
53 cm
28 cm
28 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieHuissen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd20-4-2024 om 19:40
Eindtijd4-5-2024 om 23:01
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken