Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel

Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!
Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!Salvatore Melani - vrouw met duif en zwarte kogel kopen? Bied vanaf 700!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Salvatore Melani (1902-1934)
TypeBeeld / Object
Periode1900 t/m 1944
TechniekBrons
StijlArt Deco
Afmetingen27 x 39 x 15 cm (h x b x d)
Gewicht4000 gram
GesigneerdOngesigneerd
Dit Art Deco werk is van Salvatore Melani (1902-1934). Deze Italiaanse kunstenaar heeft verschillende sculpturen in gips, brons en chryselephantine. Zijn werk weerspiegelt de tijd van het interbellum.  Dit werk is een bronzen patina beeld op een marmeren plaat.  Voorstellende een vrouw met een grote zwarte kogel (of bal) en een duif (oorlog en vrede?).  
Het bronzen beeld zelf is in zeer goede staat.
Onvolkomenheden:
1. De marmeren plaat waarop het beeld is bevestigd, is aan de onderzijde nogal ruw en onregelmatig met name langs de kanten. Onbekend of dit al vanaf het begin zo was of pas later is ontstaan. De tekening in het marmer loopt grotendeels natuurlijk en welvend en glad over in de oneffenheden, het lijkt daarom een natuurlijke ruwheid . Aan de achterkant/onderkant van het beeld is  deze ruwheid meer aanwezig dan aan de voorkant/onderkant.  De plaat zelf is voldoende stevig en aan de bovenzijde zo goed als gaaf. Zie ook de foto's.
2. De verf op het gezicht van de vrouw heeft wat lichte oneffenheden, ontstaan door de tijd, wat vaker voorkomt bij dit type van het werk van de kunstenaar.
Conditie
ConditieGoed
Het bronzen beeld zelf is in zeer goede staat.
Gebreken:
1. De marmeren plaat waarop het beeld is bevestigd, is aan de onderzijde nogal ruw en onregelmatig met name langs de kanten. Onbekend of dit al vanaf het begin zo was of pas later is ontstaan. De tekening in het marmer loopt grotendeels natuurlijk en welvend en glad over in de oneffenheden, het lijkt een natuurlijke ruwheid . Aan de achterkant/onderkant van het marmer is de ruwheid meer aanwezig dan aan de voorkant/onderkant. De plaat zelf is voldoende stevig en aan de bovenzijde zo goed als gaaf. Zie ook de foto's.
2. De verf op het gezicht van de vrouw heeft wat lichte oneffenheden, ontstaan door de tijd, wat vaak voorkomt bij dit type werk van de kunstenaar.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-hertogenbosch, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd20-9-2023 om 14:29
Eindtijd4-10-2023 om 19:00
Openingsbod € 700
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Hertogenbosch,  Nederland