• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Holmegaard (1825)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Holmegaard

Holmegaard (1825)

Fabrikant

Holmegaard

(Holmegaard 1825)

Na de oprichting in 1825 produceerde Holmegaard uitsluitend groene bierflesjes. Na verloop van tijd werd besloten om de productie uit te breiden en zodoende produceerde het bedrijf vanaf 1835 ook traditioneel Europees glaswerk. Orla Juul Nielsen werd aangesteld als de eerste vaste werknemer bij het bedrijf en ontwierp, in samenwerking met Royal Copenhagen, glazen voor diverse serviezen. Hierbij lag de nadruk op esthetiek en simpele ontwerpen. In 1924 trad Jacob Bang het bedrijf binnen, waarna hij in 1928 tot artistiek directeur werd benoemd. Zijn focus lag bij rationele ontwerpen die bedoeld waren om industrieel vervaardigd te worden. Desondanks zorgt hij ervoor dat de ontwerpen lichtelijk emotie tonen. Bang was voorstander van het democratisch design, waarbij de producten voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zouden moeten zijn. Toch produceerde hij ook exclusieve objecten met Art Deco decoraties. In 1942 volgde Per Lutken hem op als directeur. Volgens hem moesten producten gebruikt worden in het dagelijks leven en dus een functionalistisch karakter hebben. Holmegaard combineert de traditionele simpelheid van Deens design met nieuwe experimentele vormen.

Aangeboden items
0
Verkochte items
13
Nationaliteit
Deens
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Holmegaard (1825) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 13 items van Holmegaard (1825) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Design kopen van Holmegaard

Wilt u graag design kopen van Holmegaard? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Holmegaard. Betaalbare en exclusieve design van Holmegaard en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Holmegaard te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Holmegaard te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Holmegaard te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Holmegaard instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Holmegaard design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Holmegaard!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Holmegaard kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Holmegaard en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Holmegaard via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Holmegaard of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Holmegaard?

Design kopen van Holmegaard begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Holmegaard, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Holmegaard. Om meer kans te maken om het designobject van Holmegaard te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Holmegaard! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.