Piet van der Hem - Chevaux sur la place.

AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!
AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!AcheterPiet van der Hem - Paarden op het plein.? Enchérissez de 375!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Piet van der Hem (1885-1961)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1945 à 1999
TechniqueAquarelle
SupportPapier
StyleRomantique
SujetAnimaux
EncadréEncadré
Dimensions28 x 33 cm (h x l)
incl. cadre52 x 56 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Prachtig, gemengde techniek van Piet van der Hem.Piet van der Hem werd in op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april in 1961 in Den Haag.Hij was schilder, tekenaar en boekbandontwerper. Op alle terreinen was hij een grootmeester.Van medio 1907 tot 1908 werd hij door een Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst in staat gesteld een jaar op Montmartre in Parijs te wonen en te studeren. Hij maakte een groot aantal tekeningen en schilderijen van het straat- en uitgaansleven in Parijs, waarin veel overeenkomsten met het werk van kunstenaars als Henri de Toulouse-Lautrec en Steinlen merkbaar zijn. Ook Van der Hem werd gefascineerd door de charme van het Parijse nachtleven.Hij woonde en werkte in Amsterdam en behoorde rond 1915 tot de groep 'modernen' waartoe ook Gestel en Sluijters worden gerekend. Zijn onderwerpen vond hij vooral in het mondaine uitgaansleven en hij reisde veel. In Parijs, Rome, Madrid en Moskou schilderde hij het leven op straat en in de cabarets, danspaleizen en music-halls. Tijdens een verblijf in Volendam en Edam van 1917 tot 1919 werd hij geinspireerd door het strand- en vissersleven en door het leven van mondaine toeristen die deze vissersplaatsen bezochten. Naast schilder was Piet van der Hem ook als illustrator en als politiek tekenaar werkzaam voor De Haagsche Post en De Haagsche Courant. Vele belangrijke musea in Nederland bezitten werk van zijn hand.Door het glas zijn er schitteringen op de foto's.Gemengde techniek.Gesigneerd 1908.Afmetingen inclusief lijst: 56 X 52 cm.
Afmetingen afbeelding:28 X 33 cm. 
Herkomst: Collectie Streefoord Eemnes.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Eemnes, Les Pays-Bas
service-de-transportSi vous ne parvenez pas à récupérer une œuvre vous-même, vous pouvez faire appel à un service de messagerie pour récupérer l'œuvre. Cliquez ici pour plus d'informations sur son fonctionnement et consultez les tarifs.
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début15-12-2023 à 10:31
Heure de fin29-12-2023 à 19:37
Mise à prix 375 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àEEMNES,  Les Pays-Bas