Arnold Lodewijk Bokhorst - Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd - Verkocht

Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Schitterend ca. 1940 olieverf "Azalea Lavendel in tinnen kan" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Arnold Lodewijk Bokhorst (1900-1990)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Kunstenaar: Arnold Lodewijk Bokhorst 1900-1990
Titel/Voorstelling: "bloemstilleven van Azalea en Lavendel in tinnen kan" 
Datering: omstreeks 1940
Medium /Techniek : olieverf op doek
Maten : 43 x 56 cm (beeldmaat) en 50 x 62 cm (ingelijst)
Gesigneerd: rechtsonder 
Conditie : goed./ klein restauratielabeltje zichtbaar op achterzijde

 

Arnold Lodewijk Bokhorst 1900-1990

Arnold, in familie- en vriendenkring later altijd Nolle genoemd, is in 1900 te Deventer geboren als zoon van Johan en is op bijna negentigjarige leeftijd in Blaricum gestorven. Na de Mulo-opleiding kwam Arnold net als zijn broer Gerrit in de schilderszaak terecht. 's Avonds volgde hij tekenonderwijs op de avondtekenschool. En kreeg de bronzen medaille. Hij slaagde ook voor de akte l.o. Handteekenen. Hoewel Arnold in de zaak veel vakkennis opdeed, was hij daar toch niet echt op zijn plaats, omdat hij kunstschilder wilde worden. In 1925 kreeg hij de kans naar Indië te gaan, waar hij kon verblijven bij onderwijspedagoog Dr.G.J.Nieuwenhuis en waar hij zich volledig aan het kunstschilderen kon wijden. 
Vanaf 1927 heeft hij 10 jaar van het penseel geleefd, door het maken van portretten en bloemenschilderijen. Ook gaf hij tekenles. Daarna is hij zich gaan specialiseren in de binnenhuisarchitectuur. Via een opdracht voor het decoreren van een antiekzaak kwam hij in contact met Nicolaas Kroese, voor wie hij uiteindelijk 25 jaar het destijds beroemde restaurant d' Vijff Vlieghen heeft ingericht, inclusief een reeks andere restaurants behorende bij het concern. Hij ontwierp, maar voerde zelf ook uit in de geest van de oude ambachtslieden: decoreren, timmeren, metselen, houtbewerking, steenhouwen. Hij verzorgde alle reclamedrukwerk en menu’s voor speciale gelegenheden.
Na zijn pensionering heeft hij voor particulieren interieurs ingericht en uitgevoerd, evenals het restaurant ‘t Lösse Hoes in Holten, het pannenkoekenhuis de Coeswaerde en een wijnzaak in Laren. Hij heeft tot z’n tachtigste doorgewerkt en is net overleden voor de grote overzichtstentoonstelling van zijn schilderijen in Museum De Waag te Deventer

 

In de regio groot Amsterdam kunnen wij uit inboedels en collecties vaak een interessant aanbod van kunst selecteren. Wij hebben ons gespecialiseerd in Hollandse figuratieve schilders uit de laat 19e en vroege 20e eeuw.

De authenticiteit van de door ons aangeboden kunstwerken EN de bijbehorende informatie wordt volledig gegarandeerd. Onze kunsthandel is gevestigd aan het Westmallepad 12 1066pp te Amsterdam. Wij zijn  iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en/of op afspraak geopend. ingeschreven bij de KvK Amsterdam onder nr.34227310. Een nota van aankoop wordt op verzoek bijgeleverd.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-4-2018 om 21:10
Eindtijd5-5-2018 om 22:15
Biedingen (15)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken