Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame"

Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!
Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!Deszo Bardocz - Monumentaal omstreeks 1920 geschilderd olieverf "portret van mondaine dame" kopen? Bied vanaf 170!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Deszo Bardocz (1880-1944)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1920
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 95 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst 120 x 100 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

LET OP!! IVM HET GROTE FORMAAT VAN DIT SCHILDERIJ IS OPHALEN IN PURMEREND OF BEZORGING PER KOERIER (0.30CT PER GEREDEN KM) BIJ U AAN HUIS DE ENIGE OPTIE!!

Bardócz Dezső (Szombathely, 1880 – ?, 1944/45)


Belangrijk vooroorlogs Joods/Hongaars kunstschilder. Van 1912-1914 studeerde hij aan de  München KUNSTACADEMIE onder Simon Hollósy en vervolgens Oszkár Heimann. Daarna
op aanbevelen van de laatste in Parijs op de prestigieuze Julian Academy. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij als administrateur om zo zijn militaire dienstplicht te vervullen. Na 1916 was hij een permanente exposant voor de Munchener Art Gallery en woonde hij de tentoonstellingen bij van het Ernst Museum en de National Salon. Vanaf 1918 woonde hij weer in Boedapest. Hij heeft o.a. een portret gemaakt van de moeder van de Bulgaarse koning, aartshertog Clementina en won  veel belangrijke onderscheidingen van zijn tijd. Hij maakte een beroemd geworden "portret van Ferenc Rákóczi". Zijn "portret van de soldaat" werd gekocht door de stad Boedapest. Joodse organisaties en religieuze gemeenschappen hebben hem veel opdrachten gegeven, bijvoorbeeld dr Illes Adler (Chief Rabbi Boedapest Israelite Community) bestelde het  "portret van Simon Hevesi". Deszo Bardocz was lid van de Association of Fine Arts. Hij stierf waarschijnlijk in een Duits concentratiekamp in 1944 of 1945.


Conditie
ConditieGoed
het olieverf schilderij en de originele lijst verkeren in goede conditie. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Deszo Bardocz (1880-1944) 

Hongaars Hongaars Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
3986 verkochte items
Alle items van deze verkoper (114)
100 cm
120 cm
80 cm
95 cm