Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk - Verkocht

Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!
Dit item is verkocht Toon item
Fotografie

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!
Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!Ed van der Elsken - Karel Appel met Love Song (+ selfie Van der Elsken), gelatinezilverdruk kopen? Bied vanaf 275!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ed van der Elsken (1925-1990)
Type kunstwerkFotografie
Jaartal1963
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen24 x 18 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Vintage foto van Karel Appel tijdens de lancering van het boek “Love Song” (1963).  Vintage gelatinezilverdruk op fotopapier.  In zeer goede conditie.

Op internet heb ik wat foto’s van dezelfde gelegenheid kunnen vinden (foto’s 3, 4 en 5).  Het leuke van de hier aangeboden foto is dat het tegelijkertijd ook een selfie is van Ed van der Elsken (check foto).  Waarschijnlijk zeer zeldzaam, misschien zelfs uniek (lees ook verhaal hieronder).

Afmetingen: 24cm x 18cm

Dit item wordt bij voorkeur opgehaald maar het kan eventueel goed verpakt en aangetekend verzonden worden op kosten van de koper.

-----------------------------------------------
Groter dan een man": er is één werk in de immense nalatenschap van Hugo Claus dat zelfs de meest gepassioneerde verzamelaar nooit zal kunnen vangen: Liefdeslied.  Dit mythische boek zou het grootste boek ter wereld worden, maar werd nooit gepubliceerd, hoewel een levensgrote dummy werd gepresenteerd in New York en Amsterdam en het al werd opgenomen in de Nederlandse editie van het Guinness Book of Records.

Het project was ontworpen door Andreas Landshoff voor Abrams New York en zou resulteren in een oplage van maximaal twaalf exemplaren, met gedichten van Hugo Claus en schilderijen van Karel Appel. Met een startprijs van $ 5.225 (al snel verhoogd tot ƒ 18.000) en met de ongebruikelijke afmetingen van 210 cm. hoog en 80 cm. breed werd de eerste aankondiging gedaan: "de conceptie weerspiegelt de gedurfde en onorthodoxe methoden van de recente kunstwereld, in het materiaal, de inhoud, en in het formaat [...]. Het materiaal is nieuw voor een boek.  Het is niet gemaakt van papier en stof, maar van zware plastic platen en glas volgens de methode van "gebrandschilderde ramen". [...] de eigenaar kan het boek uit elkaar halen en weer in elkaar zetten in elke volgorde van "pagina's" die hij wenst.  Zo kan het boek ook worden veranderd in een groot scherm of een kamerscherm". Karel Appel karakteriseerde zijn bijdrage als volgt: "een schreeuw in de nacht", "een tijger achter de tralies" en "nieuwe verschijningen die de aarde besluipen" en Hugo Claus wordt geïntroduceerd als "de 'far-out' dichter en toneelschrijver [...], Nederlands belangrijkste surrealistische auteur".  Appel "levert de heftige, gespierde, primordiale ontwerpen die hem tot een favoriet van avant-garde verzamelaars en musea overal hebben gemaakt.  De gedichten van Hugo Claus zijn schuine, zeer provocerende woordbeelden die een uitstekende aanvulling vormen op de ontwerpen van Appel, in geest en bedoeling".  Maar desondanks werden er geen exemplaren besteld en bleef er niets anders over dan de dummy en een aantal foto's van Ed van der Elsken. 
Bij aankoop kan een kunstwerk altijd, maar wel op afspraak, worden opgehaald in Diemen (vlakbij Amsterdam, paar minuten vanaf de ringweg A10). De termijn voor ophalen is zeer ruim; u kunt het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan (omgeving) Amsterdam voor andere zaken. In dat geval bespaart u, vanzelfsprekend, eventuele verzendkosten.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Diemen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,00
Naar België € 20,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ed van der Elsken (1925-1990) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Rosser
Lid sinds 2013
3646 verkochte items
Alle items van deze verkoper (209)
18 cm
24 cm