• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". - Verkocht

Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!
Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!Eric Toebosch - Zeefdruk, titel. "Una Assietta Particolare ". kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Eric Toebosch (1949)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2002
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen75 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage38/120


Eric Toebosch (Venlo, 1949)
Toebosch' stijl en oeuvre kenmerken zich vooral door taferelen uit zelfgeschreven sprookjes, mythen en sagen. Ook de dood is een vaak terugkerend thema in zijn schilderijen. Wellicht ter compensatie voor dit zware onderwerp kiest Toebosch daarnaast vaak voor humor in zijn werk. Veelvuldig terugkerende elementen in zijn schilderijen zijn onder andere engelen, kruisen, zandlopers en schilden. Door het gebruik van deze symbolen wordt Toebosch vaker geplaatst in de traditie van de spirituele kunst. Ook vertoont zijn werk raakvlakken met de Byzantijnse kunst, vooral door het gebruik van goudverf. Daarnaast gebruikt Toebosch vaak teksten in zijn werk. Daarbij schijnt hij een lichte voorkeur te hebben voor de Duitse taal, wat ook in veel titels van zijn schilderijen terugkomt. Zestien jaar werkte hij parttime als tekenleraar op een middelbare school, in Horst. Daar probeerde hij de leerlingen zo lang mogelijk hun enthousiasme voor kunst vast te laten houden en hen cultureel te vormen. Hij heeft onder andere de leden van de Heideroosjes en Rowwen Hèze in zijn klas gehad. In de tussentijd bleef hij zelf schilderen en in 1988, toen dit meer inkomsten genereerde dan zijn baan op school, stopte hij met lesgeven en richtte zich helemaal op de beeldende kunst. Sindsdien heeft hij al op vele (inter)nationale beurzen gestaan, is zijn werk opgenomen in musea en bedrijfscollecties en is veel werk verkocht aan particulieren. Hij beperkt zich niet, maar werkt met aan stofdessins en keramiek, maakt grafisch werk en schildert. Eric heeft eens gelezen dat de basis van je levensloop wordt gelegd in de puberteit. Of het waar is weet hij niet, maar terugkijkend vindt hij het wel op hem van toepassing. Ook toen al was hij in gezelschap van bijvoorbeeld Sef Derkx en Theu Boermans. Dezelfde ongedwongen geesten die vrij leerden denken; hun spontaniteit en creativiteit probeerden te behouden en het creatieve proces de vrije loop lieten. Tegen de stroom in, maar met succes. Zijn inspiraties haalt hij uit de 'tussenwereld'. Maar ook kleine invloeden worden bewust of onbewust opgeslagen. Tegenwoordig komen er bloemen voor in zijn werk. `Waarschijnlijk omdat rond mijn huis op Bali veel bloemen staan`, zegt hij. Zijn motto? `Wanneer je werkt met aandacht en liefde kan het nooit verkeerd gaan, ongeacht aan- of afwezigheid van talent. Toebosch heeft opdrachten gemaakt voor diverse bedrijven, waaronder DSM, Stone-Art en de Mutsaersstichting. Ook zijn een aantal van zijn schilderijen in de openbare collecties van het Stedelijk Museum Roermond en het Museum van Bommel van Dam in Venlo.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Eric Toebosch (1949)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (17)
Geplaatst door  duif
FA. (48)

Lid sinds 2018
1415 verkochte items
Alle items van deze verkoper (117)
Pinterest
70 cm
75 cm
Dit item is verkocht voor 28,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:10-09-2022 om 00:35
Eindtijd:18-09-2022 om 22:26
Biedingen (1)
Lottekrul
10 sep. / 01:10
€ 25
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.