• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch

Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932

Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!

Dit item is verkocht Toon item

Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932

Beeld / Object

Verkoopprijs: € 54,05 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!
Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!
Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!Gra Rueb - Bronzen penning: Dr Johan Wagenaar, 1932 kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door 
FA. 

Lid sinds
verkochte items
Alle items van deze verkoper ()
  • Gra Rueb (1885-1972)
TypeBeeld / Object
Jaartal1932
TechniekPenning
Afmetingen6 cm x 6 cm x 1 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd
Titel: Dr Johan Wagenaar
Object: Bronzen penning
Afmetingen: 60 mm
Kwaliteit: Prachtig

De musicus en componist Johan Wagenaar (1862-1941), in 1916 doctor honoris causa van de Universiteit van Utrecht, heeft een belangrijke rol in het Nederlandse muziekleven gespeeld. Hij was leraar van componisten als Alexander Voormolen, Bernhard Wagenaar, Henri van Goudoever, Willem Pijper en Lon Orthel. Hij genoot grote bekendheid als orgelimprovisator en was directeur van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De penning is gemaakt ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag door Rueb, leerlinge van Dupuis. Wagenaar verschijnt als borststuk in profiel met een snor en een baardje - baarden zijn moeilijk voor beeldhouwers - maar brillen zijn nog lastiger. Deze vormeloze ornamenten die hoogst bepalend kunnen zijn voor de uitdrukking van een gezicht moeten toch vorm krijgen en verdoezelen vaak het meest wezenlijke van het gezicht: de ogen. Bij Rueb is het een klein brilletje geworden dat het zicht op de geportretteerde niet ontneemt. De veer van de bril leidt naar het prominente oor. De keerzijde noemt in de rand de aan de musicus toegeschreven eigenschappen, daarbinnen zweeft een arend (symbool van de vlucht van de verbeelding) boven de lier van Orpheus: de samenvatting van alles wat met muziek te maken heeft. #Louk Tilanus, Handzame Sculptuur

Conditie

ConditieZeer Goed

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 54,05(Incl. 15% veilingkosten)

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:17-01-2021 om 10:03
Eindtijd:31-01-2021 om 10:36

Biedingen (1):

nichtje
31 jan. / 10:35
€ 47
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.