Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) - Verkocht

Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!Henri Carlier - Olieverf op doek (ca. 1635), De kruisdraging van Christus met de H. Veronica (Zeer Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henri Carlier (1630-1650)
TypeSchilderij
Jaartal1635
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlKlassiek
OnderwerpReligieus
IngelijstIngelijst
Afmetingen164 cm x 145 cm (h x b)
Incl. lijst184 cm x 165 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Dit grote werk (olieverf op doek) geschilderd door de 17e-eeuwse Zuid-Nederlandse schilder Henri Carlier wordt omstreeks 1635 gedateerd. Het werk is ingelijst en verkeert in goede staat (zie voor nadere toelichting op de conditie de conditiebeschrijving onderaan dit item).  

Het werk is door de huidige eigenaar aangekocht op een veiling voor € 6.500,=  (ex opgeld). 

Schilderijen van Henri Carlier zijn zeer zeldzaam. Uit bronnen blijkt dat hij voornamelijk actief is geweest in de jaren 1630 tot 1650. Zijn werkwijze volgt de traditie van de beroemde Vlaamse schilder Frans Francken (II), één van de belangrijkste schilders uit de Francken-familie, waaruit in totaal 11 leden actief waren als schilder in de 16e en 17e eeuw. 

Onderwerp:
De kruisdraging van Christus en de ontmoeting met de Heilige Veronica is een vaak toegepast onderwerp in de kunstgeschiedenis. In de voorstelling van Carlier wordt het specifieke moment getoond dat Christus instort onder het gewicht van het kruis en de Heilige Veronica met een doek het zweet en bloed van zijn gezicht af neemt. De scène speelt zich af tegen een indrukwekkend landschap met een stad en een grote kerk op de achtergrond. 

Herkomst:
Dit doek staat ook geregistreerd in de database van het RKD en is afkomstig uit respectievelijk een particuliere collectie uit Noorwegen en uit Zwitserland. LET OP: Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende speciale voorwaarden.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden. Alleen als een werk niet uit het passe-partout te halen is, zal dit vermeld worden.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling. Werken kunnen op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur worden afgehaald op het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost. Als u uw aankoop afhaalt, betaalt u geen extra kosten.

Bezichtigen: Het is ook mogelijk om dit werk vooraf te bezichtigen. Ondanks de aankoopgarantie van Kunstveiling waar uw werk onder valt, kunt u het werk bekijken voordat u een bod uitbrengt. Bezichtigen kan op de vestiging van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Conditie
ConditieGoed
Het doek heeft in het verleden restauratie(s) ondergaan en is gedoubleerd. Over het gehele oppervlak is de verflaag licht gecraqueleerd, maar er is geen sprake van lacunes of loszittende delen verf. Over de gehele breedte van het doek loopt in het midden een lichte barst in de verflaag. Dit kan erop duiden dat de voorstelling geschilderd is op twee aan elkaar bevestigde doeken, wat bij werken op groot formaat uit de 17e eeuw vaker voorkomt (aangezien het werk professioneel is gedoubleerd, is dit niet meer vast te stellen aan de achterzijde) Ook hier is de hechting van de verf nog goed.
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Henri Carlier (1630-1650)

Nederlands NederlandsBelgisch Belgisch

Geplaatst door  veilingmeester
Lid sinds 2010
50765 verkochte items
Alle items van deze verkoper (463)
165 cm
184 cm
145 cm
164 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd13-4-2020 om 10:03
Eindtijd27-4-2020 om 20:05
Biedingen (65)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.