Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen - Verkocht

Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!
Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!Hermanus Koekkoek (jr.) - de molen kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hermanus Koekkoek (jr.) (1836-1909)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1800 t/m 1899
TechniekAquarel
DragerKarton
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst53.5 x 73.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Gesigneerd met pseudoniem Louis van Straaten

Aquarel op karton met rivierlandschap.
Met bladgoud frame.

Hermanus Koekkoek de Jonge (Amsterdam, 8 december 1836 - Londen, mei 1909[1]) was een Nederlands kunstschilder, vooral bekend om zijn zeegezichten. Hij werkte ook onder de pseudoniemen Jan van Couver en Louis van Straaten.
Inhoud
1 Telg uit schildersgeslacht
2 Leven en werk
3 Galerij
4 Literatuur en bron
5 Externe links
6 Noot
Telg uit schildersgeslacht
Hermanus Koekkoek de Jonge maakte deel uit van het bekende schildersgeslacht Koekkoek. Hij was de kleinzoon van Johannes Hermanus Koekkoek, neef van de bekende landschapschilder Barend Cornelis Koekkoek en zoon van diens broer Hermanus Koekkoek de Oude (1815-1887). Zijn zoon Stephen Robert Koekkoek (1887-1934) koos ook voor het schildersvak.
Leven en werk
Hermanus Koekkoek de Jonge werd, net als zijn broers Willem, Johannes Hermanus Barend en Barend Hendrik, opgeleid door zijn vader, die zich toen net in Amsterdam had gevestigd. In de jaren 1860 reisde hij regelmatig naar Londen, om zich er in 1869 definitief te vestigen. Hij dreef er met veel succes een kunsthandel en verkocht, naast eigen werk, met name ook veel schilderijen van zijn familieleden. Met name de grote populariteit van zijn oom Barend Cornelis in Engeland was in belangrijke mate aan hem te danken.
Als kunstschilder richtte hij zich vooral op zee-, rivier- en strandgezichten, in de romantische-realistische stijl die ook het werk van de meeste van zijn familieleden kenmerkte. Hij had een voorkeur voor scènes waarbij schepen op de onstuimige golven druk doende waren koers te houden. Zijn latere werk is minder romantisch en vertoont nadrukkelijk invloeden van de Haagse School. In zijn Londense periode werkte hij vaak onder de pseudoniemen Jan van Couver en Louis van Straaten. Hij werkte regelmatig samen met kunstschilder Lion Schulman (1851-1943).



Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Oisterwijk, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hermanus Koekkoek (jr.) (1836-1909) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  kunst_online
Lid sinds 2017
42 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
73.5 cm
53.5 cm
60 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOisterwijk,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-10-2023 om 16:07
Eindtijd22-10-2023 om 21:41
Biedingen (24)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken