Jaap Kaas - Schoonheid in sport

Jaap Kaas - Schoonheid in sport kopen? Bied vanaf 60!
Jaap Kaas - Schoonheid in sport kopen? Bied vanaf 60!Jaap Kaas - Schoonheid in sport kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jaap Kaas (1898-1972)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1928
TechniekBrons
Afmetingen4.0 x 4.0 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Bronzen slagpenning met een diameter van 40MM uitgegeven door de vereniging voor penningkunst. Hieronder een beschrijving uit de handzame sculptuur.

De beeldhouwer en tekenaar Kaas, leerling van Bronner heeft zich vooral toegelegd op dierfiguren, een genre dat opgekomen is in de 19-de eeuw. Hij gaf die belangstelling door aan zijn leerling, de beeldhouwer Arie Teeuwisse. Het is onwaarschijnlijk dat opdrachtgever of ontwerper, die net van de Rijksacademie kwam, echt gelukkig is geweest met de penning 'Schoonheid in sport': een hardloper in een gestileerd stadion. De hardloper zelf is ook gestileerd en heeft de nadrukkelijke spieren en pezen die populair waren bij de expressionisten van de Amsterdamse School. De keerzijd: het hoekige monogram van de Vereniging op een kaal fond met het jaartal 1928. Voor een tijdgenoot was de betekenis van deze penning duidelijk: in 1928 werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd6-9-2022 om 19:03
Eindtijd18-9-2022 om 20:24
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland