Jose Gamarra - Litho - Verkocht

Jose Gamarra - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jose Gamarra - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Jose Gamarra - Litho kopen? Bied vanaf 50!Jose Gamarra - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jose Gamarra (1934)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
StijlModern
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen20 x 25 cm (h x b)
Passe-partout27 x 33 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Litho van Jose Gamarra.  Afmetingen incl passe-partout: H27 x b33cm. Afmetingen voorstelling: H20x b25cm. Het werk is in de druk gesigneerd door de kunstenaar. Het werk komt uit Derrière le  Miroir.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


‘El Maestro’ Gamarra werd geboren op 12 februari 1934 in de stad Tacuarembó (Uruguay). Hij bracht zijn vroege jeugd door in de stad Tacuarembó in de wijk Ferrocarril. Zoon van José Gamarra van militair beroep en huisvrouw Renée Macedonio. Hij is de tweede zoon van een gezin van drie jongens; Adan, José Artigas en Roberto. Gamarra herinnert zich dat hij 5 jaar oud was en dat zijn vader met zijn assistent te paard arriveerde. Zijn vader was hoofd van het Tranqueras-detachement in het departement Rivera, Uruguay. Vanwege zijn werk was hij vaak weg van het gezin. De kinderen hielpen hun moeder met het huishouden. Ze gingen naar de kazernecoöperatie om de wekelijkse boodschappen te doen. Adan, de oudere broer, hield toezicht op de boodschappen. Van vijf tot zeven jaar oud ging hij naar de openbare school in zijn geboorteplaats. Het gezin woonde in de buurt van de Sandú-stroom in Tacuarembó. Als zijn grootmoeder María Francisca Macedonio uit Montevideo kwam om hen te zien, ging ze kleren wassen in Sandú Creek. Als ze terugkwam, zou ze een grote vis uit de rivier halen. De oude vrouw van het water, wiens wetenschappelijke naam Plecostomus plecostomus is.

Van jongs af aan voelde Gamarra zich aangetrokken tot kunst. Hij ging met zijn vader mee naar alle culturele evenementen die plaatsvonden in de kazerne van de stad Tacuarembó. Hij herinnert zich dat hij een show bijwoonde die hem enthousiast maakte en hem schokte toen hij zag hoe snel en woest de gastartiest dieren en landschappen op een schoolbord tekende. Toen hij 7 jaar oud was, stuurden zijn ouders hem naar het huis van zijn grootmoeder van moederskant María Francisca Macedonio, op Instrucciones en Camino Mendoza. Hij ging naar de basisschool "de Maye", omringd door wijngaarden.


1945 - Flores - Olieverf op karton - 26 x 34,5 cm

Gamarra veranderde van school en begon fulltime aan een nieuwe ervaring op School Piloto nr. 129, 's ochtends met klassieke vakken (wiskunde, Spaans ...) en' s middags (muziek, schilderen en handvaardigheid). Leraren Maria Mercedes Antelo en Bell Clavelli hielden rekening met de gevoeligheid van het kind, moedigden hem aan om de materialen, kleuren en alles wat bijdraagt om de interesse van de kijker te wekken, te verkennen en te begrijpen. Zijn eerste werken, portretten en tekeningen uit 1945, gemaakt toen hij nog maar 11 jaar oud was, toont het kind Gamarra zijn interesse in de beeldende kunst.

Door het beoefenen van kunst uitte hij zijn emoties. Zijn tekeningen en portretten getuigen van zijn waarneming. Nieuwsgierigheid bracht hem ertoe om zijn huis te verlaten als het donker was om de lucht te observeren en vervolgens de maan te schilderen. Op zeer jonge leeftijd woonde hij concerten bij, ging naar ballet, observeerde en tekende vervolgens bewegingen en uitdrukkingen van de dansers. Alle culturele activiteiten werden verkend door het kind Gamarra. De concerten in de SODRE van pianist Witold Malcuzynski, in juni 1947 en de pianoconcerten van Pierino Gamba die op Gamarra's leeftijd het orkest van de SODRE (concertzaal in Montevideo, Uruguay) dirigeerde. Deze ervaringen verrijkten zijn gevoeligheid en creativiteit.

Zijn eerste tentoonstelling samen met andere scholen vond plaats in 1945 in de Subte Municipal de Montevideo, Uruguay, daarna in de Ateneo de Montevideo in 1947.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jose Gamarra (1934) 

Uruguayaans Uruguayaans

Geplaatst door  KiewitKunstplus
Lid sinds 2014
1227 verkochte items
Alle items van deze verkoper (68)
33 cm
27 cm
25 cm
20 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-3-2023 om 16:49
Eindtijd30-3-2023 om 20:03
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken