Kamagurka - Floating Dreams

Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!
Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!Kamagurka - Floating Dreams kopen? Bied vanaf 3750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kamagurka (1956)
TypeBeeld / Object
Jaartal2018
TechniekKunststof
StijlMonumentaal
OnderwerpHistorisch
Afmetingen220 cm x 50 cm x 70 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage1 van 70 unieke exemplaren
Kunstenaar: geïllustreerd door Kamagurka

Van 8 mei tot 11 november 2018 liep in buurgemeente Diksmuide de unieke openluchttentoonstelling Floating Dreams. Dit gebeurde naar aanleiding van de herdenking rond de Eerste Wereldoorlog.
Floating Dreams wilde aandacht vragen voor kinderen in conflictgebieden. Op de site van de bekende IJzertoren werden hiervoor 70 witte beeltenissen van kinderen geplaatst. Elk beeld werd geïllustreerd door kunstenaar Kamagurka. De 70 beelden staan symbool voor evenveel oorlogen die vandaag in de wereld worden uitgevochten. In al deze conflicten zijn kinderen altijd het grootste slachtoffer.
Maar kinderen, vroeger en nu, zijn ook dromers. Ze slagen erin om bepaalde zaken achter zich te laten. Deze opbeurende gedachte zit metaforisch vervat in het feit dat elk beeld een ballon vasthoudt. Ieder kind draagt in zijn of haar rugzak een oorlog met zich mee. Samen stappen ze naar de IJzertoren, gooien hun rugzak af en beklimmen het monument. Zonder de zware last van de oorlog te moeten torsen. Het is een teken van hoop en vrede.
Na afloop van het project werden de beelden te koop aangeboden. Een deel van de opbrengst ging naar twee goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare vrouwen en kinderen: Moeders voor Vrede en Child Focus.
ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Kamagurka (1956)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  cindy123
FA. 

Lid sinds 2023
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
50
220
70
Veilinggegevens
Starttijd26-5-2023 om 11:04
Eindtijd2-6-2023 om 16:26
Openingsbod € 3.750
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNazareth,  België
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.