Lilith - uit de serie "Just me"

Lilith - uit de serie "Just me" kopen? Bied vanaf 245!
Lilith - uit de serie "Just me" kopen? Bied vanaf 245!Lilith - uit de serie "Just me" kopen? Bied vanaf 245!Lilith - uit de serie "Just me" kopen? Bied vanaf 245!Lilith - uit de serie "Just me" kopen? Bied vanaf 245!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Lilith (1964)
Type kunstwerkFotografie
Jaartal2000
TechniekC-Print
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen29 x 19 cm (h x b)
Passe-partout44.5 x 39.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage3/3 AP
Fraaie C-print van de Amsterdamse kunstenaar Lilith in nieuwstaat.
Verworven uit privé-collectie. Gesigneerd in potlood op de passe partout en op de achterkant van de afdruk.  

U kunt het werk vooraf komen bekijken bij galerie Rotor in Gorinchem en na afloop van de veiling ophalen of per aangetekende post toegestuurd krijgen.
In overleg kunt u uw aankopen laten opslaan in onze verwarmde opslagruimte en ze in een later stadium ophalen.

We kunnen ook uw inlijsting verzorgen.Dit item valt onder de margeregeling


Paul Blanca, pseudoniem van Paul Vlaswinkel, (Curaçao, 11 november 1958 – Amsterdam, 15 oktober 2021) was een Nederlands fotograaf. In zijn jonge jaren hij werd omschreven als een 'vluchtig' persoon met veel energie, maar tegelijkertijd ook met een kwetsbare gevoeligheid. Blanca maakte portretten waarin hij zichzelf molesteerde met scheermessen, ijzerdraad, pijlen, spijkers, en naald en draad. Een van zijn bekendste foto's is met een huilende Mickey Mouse, gekerfd in de rug van Blanca.
Leven en werk
In zijn jonge jaren beoefende Blanca op hoog niveau de sport van kickboksen. Naar eigen zeggen was zijn eerste fotocamera een Canon F1, een camera die hij had verkregen door middel van een inbraak. Eenmaal begonnen als jonge fotograaf werkte Blanca samen met Hans van Manen en kreeg hij, als niet danser, een hoofdrol in Pianovariaties IV van Van Manen. Zijn ontwikkelde motoriek en vaardigheden bij het kickboksen stonden centraal in de voor hem bedachte choreografie. Als fotografen werkte Blanca en Van Manen samen aan een serie foto's waarbij ze zichzelf, elkaar en anderen fotografeerden, met als thema: 'De man als Lustobject'.
Midden jaren tachtig raakte Blanca bevriend met medekunstenaars als Rob Scholte en Koos Dalstra. Met Dalstra publiceerde hij in 1986 een serie dubbelportretten Timing. Vijftig portretten van personen uit de Amsterdamse kunstwereld met foto's van Blanca voorzien van gedichten door Dalstra. Blanca leerde ook de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe kennen en raakte met hem bevriend. Op het gebied van fotografie beschouwde Mapplethorpe, Blanca als "zijn enige concurrent".
Eind jaren tachtig/begin jaren negentig verbleef Blanca zo'n twee jaar in Zaragoza en documenteerde hij aldaar het stierenvechten. Dit resulteerde uiteindelijk in een serie zeefdrukken genaamd Sangre de Toro (Bloed van de Stier). In plaats van inkt gebruikte hij voor de afdrukken daadwerkelijk het bloed van de stieren. Rond deze tijd begon Blanca ook met het schrijven van columns, eerst een jaar voor Het Parool maar later ook voor Nieuwe Revu. In dit tijdschrift deed hij niet alleen verslag van zijn leven als kunstenaar maar ook van zijn leven als drugsverslaafde en zijn ervaringen met het criminele circuit.
Midden jaren negentig werd Blanca beschuldigd van de bomaanslag op Rob Scholte en diens toenmalige vrouw Micky Hoogendijk. Scholte uitte deze beschuldiging zelf in een interview, een beschuldiging die nooit bewezen zou worden. Het gevolg van deze affaire was dat Blanca zijn populariteit als fotograaf verloor en hij steeds meer geïsoleerd raakte binnen de kunstwereld
In 2021 verscheen de film Paul Blanca, Deze film redt je leven van de regisseur Ramón Gieling. Deze documentaire geeft een portret van het grote talent van Blanca en zijn leven, werk en ondergang. De film werd bij het uitbrengen aangekondigd met een aanhef dat het er naar uitzag dat hij "niet lang meer heeft te leven".
Blanca overleed op 15 oktober 2021 op 62-jarige leeftijd
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Gorinchem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Lilith (1964) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (6)

Geplaatst door  Kunstbedrijf
Lid sinds 2016
3670 verkochte items
Alle items van deze verkoper (484)
39.5 cm
44.5 cm
19 cm
29 cm