Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom - Verkocht

Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!
Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!Mary Koekenbier - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, appels en kom kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mary Koekenbier (1942)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1979
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst65 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mary Koekenbier werd in 1942 in Alkmaar geboren. Als telg uit een geslacht van herenboeren, slagers en restaurantexploitanten groeide zij op in een omgeving waarin de omvang met vee vanzelfsprekend was. Haar vele schilderijen met koeien zijn daar nog steeds getuigen van. Toen zij haar kunstzinnige aspiraties ging ontwikkelen, verliet zij het familiebedrijf en leerde zij op een expressionistische manier schilderen.
Het werk van Mary getuigt van meer dan 40 jaar bevlogen kunstenaarschap. Haar Nederlandse en Franse landschappen, koeien, bloemen en portretten worden gedomineerd door een wervelende kleurstelling, die haar werk een bijzondere allure geeft.

Vanwege haar opleiding door grootmeesters van de Bergense School, Arnout Colnot en Jaap Sax, wordt Mary nog steeds getypeerd als een dochter van de Bergense School. Haar vroegere werk werd dan ook gekenmerkt door de donkere kleurtonen die voor deze stroming zo typerend zijn. Mary evolueerde haar eigen stijl en ging steeds meer kleur gebruiken. De afgelopen decennia vertoonde haar werk ook verwantschap met de Groninger Ploeg. Tegelijkertijd, en dat maakt haar werk zo speciaal, zijn er raakvlakken met grote fauvistische kunstenaars als Matisse, Derain en De Vlaminck, voor wie het ook in de eerste plaats om kleur ging.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Zandvoort, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 34,00
Naar Duitsland € 34,00
Europese Unie € 34,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Mary Koekenbier (1942) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  KunstkamerZandvoort
Lid sinds 2012
688 verkochte items
Alle items van deze verkoper (13)
53 cm
65 cm
40 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZandvoort,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd22-1-2023 om 11:16
Eindtijd5-2-2023 om 22:23
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken