Mattie Schilders - ' Terra Magica 1. '

Mattie Schilders - ' Terra Magica 1. ' kopen? Bied vanaf 300!
Mattie Schilders - ' Terra Magica 1. ' kopen? Bied vanaf 300!Mattie Schilders - ' Terra Magica 1. ' kopen? Bied vanaf 300!Mattie Schilders - ' Terra Magica 1. ' kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mattie Schilders (1951)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2005
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
StijlAbstract
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst108 x 108 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage100
Deze zeefdruk is ontstaan naar aanleiding van de twee schilderijen ' Terra Magica 1 en 2 ' ( ieder 200 cm x 200 cm ) . Momenteel in bezit van Essent. 
Statement van Mattie Schilders: ' Het doorgronden van de universele wetten van alles wat ik waarneem aangaande het landschappelijke, was en is voor mij een noodzakelijk gegeven. Een analyse daarvan houdt mij nu zowat heel mijn schilderkundige leven in de greep. '


 ' Als kunst een functie kan vervullen in de openbare ruimte én als deze tegelijkertijd in het directe verlengde van de opdrachtgever blijkt te liggen én als deze kunst ook van een bijzondere kwaliteit kan zijn, dan ligt daar een taak voor de opdrachtgever, deze bij gelegenheid en met gepaste trots aan een groter publiek te tonen.
Welnu, toen ik voor het eerst kennismaakte met Mattie en zijn werk , nu een jaar geleden, werd ik gegrepen door zijn idee over het wel en wee van onze aarde. Zijn kijk op de wereld, vertaald in en door zijn werk, straalde een grote intensiteit uit. Een schilderkunst waarin de kunstenaar getuigenis wil afleggen over zijn bewondering voor de wereld. Niet slechts de wereld om hem heen, maar vooral een zelf bedachte afgeleide van al datgene hij heeft gezien, gehoord en beleefd. Mattie is een romanticus. Telkens weer lijkt hij erin te slagen om vanuit steeds wisselende standpunten het landschap te observeren en te analyseren. Met als gevolg een immer voortschrijdende ontwikkeling. Steeds ontstaan nieuwe gedachten ten opzichte van de wijze van verbeelden. Deze leiden vervolgens dan weer tot een volgende stap in het verbeelden ervan. De worsteling van een kunstenaar die middels zijn zoektocht naar de schatten van de aarde zichzelf wil vinden. '
M.A.M. Boersma, voorzitter van de raad van bestuur ESSENT. ( 2005 )



Conditie
ConditieZeer Goed
De hand-gesigneerde zeefdruk ' Terra Magiaca  1. '  op geschept papier ( 80 x 80 cm. ), is ingelijst achter glas in een zware brons/zilver zwart moderne lijst. ( 108 x 108 x 4 cm. )  Vanwege de kwetsbaarheid is het verstandig om dit kunstwerk op te halen in het atelier van de kunstenaar Mattie Schilders te Tilburg. Na bezichtiging zal de kunstenaar het kunstwerk zorgvuldig verpakken en een bijbehorende persoonlijk ondergetekende echtheid - verklaring  toevoegen. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Tilburg, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Mattie Schilders (1951) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (10)

Geplaatst door  palet88
Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (7)
108 cm
108 cm
80 cm
80 cm
Veilinggegevens
Starttijd3-2-2024 om 21:46
Eindtijd13-2-2024 om 21:57
Openingsbod € 300
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieTILBURG,  Nederland