Pan Xiaoling - BAN JUN TU - Verkocht

Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!
Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!Pan Xiaoling - BAN JUN TU kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pan Xiaoling (1956)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1974
TechniekGouache
DragerPapier
StijlOriëntaals
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 x 54 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
De Chinese titel van dit schilderij (gouache stijl) is "Ba Jun Tu" wat letterlijk "Acht Rossen Schilderij" betekent. Dit schilderij is van een vrouw genaamd pānxiǎolíng (Pan Xiao Ling).
Ze komt uit een gebied dat bekend staat als "Huxian" in de provincie Shaanxi in China. Ze werd geboren in 1958 en begon met schilderen in 1974.
Haar schilderijen waren de eerste Chinese volkskunst die ooit werd geaccepteerd voor een serie ansichtkaarten die officieel werden uitgegeven door het staatsbedrijf "China Post" (Chinese Postal Service).
Tentoonstellingen van haar werk zijn te zien in Amerika, Japan en Singapore.
Het werk van Pan Xiao-Ling is een combinatie van volkskunst en moderne kunst. Haar inspiratie komt van het opgroeien in een klein boerendorpje in het midden van China. Deze invloed komt goed tot uiting in haar schilderijen, die meestal het eenvoudige dorpsleven op het platteland van China weergeven.
Over het schilderij zelf...
De kunstenaar gebruikte "shui fen" (verfpoeder en water - vergelijkbaar met gouache) op dik papier om dit schilderij te maken.
Over Chinese volkskunst en haar geschiedenis...
Deze stijl van volkskunst ontstond in de jaren vijftig, vlak na de revolutie (toen voorzitter Mao de macht overnam). De kunst ontwikkelde zich jarenlang onafhankelijk in Huxian (Hu County) in de provincie Shaanxi (dezelfde provincie waar je de terracotta soldaten vindt).
De zaken veranderden drastisch toen de Culturele Revolutie in China plaatsvond. Binnen een paar jaar was kunst alleen acceptabel als het een vorm van socialistische propaganda uitbeeldde, of een vorm van samenwerking vertoonde bij het nastreven van Mao's communistische idealen. Deze propagandakunst leverde zelden enige beloning op voor de kunstenaar, die in plaats daarvan tot dwangarbeid op gemeenschappelijke boerderijen werd gedwongen om te overleven.
Voorzitter Mao
Terwijl de laatste culturele revolutie tot stilstand kwam met de dood van voorzitter Mao in 1976, begon de vrijheid langzaam weer te klinken toen Deng Xiao-Ping de macht overnam. Deng Xiao-Ping heeft China uit de middeleeuwen gehaald, weg van het ‘maoïsme’ en het communisme. In de jaren tachtig ontstond de vrijheid om opnieuw 3000 jaar artistieke traditie in praktijk te brengen. Chinese volkskunst mocht eindelijk zijn wat het bedoeld was: een manier om vrijuit verschillende scènes uit het dagelijks leven en momentopnamen van de Chinese dorpscultuur tot uitdrukking te brengen.
Volgens statistieken van de Chinese overheid zijn er nu meer dan 2000 volkskunstenaars in Zuid-China. Zestien van deze kunstenaars zijn door het Chinese Cultural Arts Bureau erkend als de "Beroemde Meesters" van de Chinese volkskunst. Deze zestien kunstenaars werden onlangs door China Post geëerd met de uitgifte van een set herdenkingspostzegels. Van deze zestien meesters vertegenwoordigen wij er drie: Pan Xiao-Ling, Cao Quan-Tang en Zhang Qing-Yi.
Chinese volkskunstenaars zijn behoorlijk beroemd geworden en gewild voor tentoonstellingen over de hele wereld. Onlangs hebben deze kunstenaars een soort vakbond opgericht om ervoor te zorgen dat ze voor al hun schilderijen een mooi bedrag krijgen. De meesten van hen hebben hun positie in het leven kunnen verbeteren door de verkoop van hun kunstwerken. Een van deze kunstenaars zei ooit: "We zijn goede kleine kapitalisten geworden, precies zoals president Nixon ervan droomde".
De gouache verkeerd in goede staat met aan de randen sporen van plakband en kleine scheurtjes. Lijst is niet inbegrepen!
Conditie
ConditieRedelijk
Het papier heeft aan de zijkanten sporen van plakband en zeer kleine scheurtjes die met een passe-partout niet zichtbaar zullen zijn. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pan Xiaoling (1956) 

Chinees Chinees

Geplaatst door  jimi
Lid sinds 2018
2 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
54 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd10-3-2024 om 19:43
Eindtijd21-3-2024 om 21:41
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken