Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) - Verkocht

Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) kopen? Bied vanaf 2995!
Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) kopen? Bied vanaf 2995!Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) kopen? Bied vanaf 2995!Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) kopen? Bied vanaf 2995!Riky van Lint - Bronzen beeld - Don't give up (groot, hoogte 77 cm ) kopen? Bied vanaf 2995!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Riky van Lint (1935)
TypeBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekBrons
StijlModern
OnderwerpFiguren
Afmetingen77 cm x 40 cm x 20 cm (h x b x d)
Gewicht28200 gram
GesigneerdOngesigneerd
Oplage1/3
Grote bronzen sculptuur van de kunstenares van Riky van Lint. Titel: Don't give up . Oplage: 1/3.
Het werk staat ook afgebeeld op de website van de kunstenares. Tevens wordt het aangeboden bij één van de galeries waarmee de kunstenares samenwerkt. Galerieprijs: 8.500 euro.
Hoogte beeld: 77 cm  x b40 x d20cm. Afmetingen sokkel: H25 x b25cm. Gewicht: 28,2 kg. Gesigneerd en genummerd op de achterzijde aan de voet van het beeld. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid wordt, op aanvraag, gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruitbetaling, is zeer ruim. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via een kunst koerier(Swift). 

Schoonheid en kracht vloeien samen in de bronzen van Riky van Lint. In haar oeuvre is een aantal thema’s en motieven te benoemen die vaak terugkeren.
Haar belangrijkste thema is zonder twijfel “de vrouw”. Zij creëert oerbeelden van de vrouw. De vrouw als moeder, als verleidster, als liefhebbende vrouw, de sterke trotse vrouw, de ijdele mysterieuze vrouw. Al deze archetypen komen in haar oeuvre voor, nooit als icoon of als heilige, maar juist als aardse kwetsbare vrouw, sterk en waardig, in haar zorg en in haar liefde of haar sensualiteit.
De combinatie van realisme en stylering resulteert in een bijzondere stijl waarbij haar werk in zijn geheel een weerspiegeling is van levensvreugde en warme menselijke verhoudingen. Eenvoud is de rode draad die haar in staat stelt de essentiële dingen van het leven te herkennen en te vertolken. Steeds weer zoekend naar balans en de juiste expressie, slaagt zij erin haar sculpturen herkenbaar en geliefd te maken.
Naarmate haar leeftijd vordert komt er steeds meer verdieping in haar werk. Ze maakt lange dagen in de stilte van haar atelier. Daar vindt ze de rust om de diepgang van het leven te vertolken en innerlijke kracht in haar sculpturen te scheppen.ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Riky van Lint (1935)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (174)

Lid sinds 2011
5589 verkochte items
Alle items van deze verkoper (334)
Pinterest
40
77
20
Dit item is verkocht voor 3.444,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-12-2022 om 00:00
Eindtijd:19-12-2022 om 19:05
Biedingen (1)
Felix1987
19 dec. / 18:59
€ 2995
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.