Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart

Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!
Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!Roland Devolder - Vrouw met hond in zwart kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Roland Devolder (1938)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen72 cm x 52 cm (h x b)
Incl. lijst82 cm x 62 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Ingekleurde tekening met signatuur.
Kan verzonden worden uiteraard, maar dan best zonder het glas, om breuk en beschadiging kunstwerk te voorkomen.
Roland De Volder is een Belgische kunstenaar geboren te Oostende in 1938. Hij is een schilder, graficus, tekenaar, aquarellist en beeldhouwer. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie te Gent (1956-1962). Zijn werken getuigen van een poëtische inslag waarbij de eenzaamheid van de afgebeelde figuren fascinerend opvalt. Uit de pers: ‘Uitgebreid picturaal en grafisch oeuvre in de sfeer van het magisch realisme; zijn werken zijn bevolkt met typische, grootogige, ietwat wereldvreemde figuren: frêle meisjes, vrouwen, ouderlingen, fantasiewezens…’ en ‘In zijn werken worden personages opgevoerd van alle leeftijden, met dromerige of verdwaasde, wijd opengesperde ogen. Zij lijken op iets te wachten of vermaken zich met tamelijk zinloze spelletjes: ze jongleren, ze pesten een boer, lopen op draden of bouwen een kaartenkasteel. Ze lijken iet van deze wereld te zijn en komen verontrustend over. Rustige, getemperde kleuren dragen nog bij tot de sfeer van enigmatische geheimzinnigheid die van de figuren en objecten uitgaat.’ (naar Dictionnaire des artistes belges, uitgeverij Renaissance du Livre). Hij stelde onder meer tentoon met Les Arts en Europe te Brussel in 1973, in het Museum voor Schone Kunsten te Oostende in 2001. Werk van hem vinden we onder meer terug in de verzameling van het Koninklijk Hof van België, in het Prentenkabinet en in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, in het Museum te Oostende. Hij was leraar aan de Academie te Oostende (1975-1995). Hij staat vermeld in het Lexicon van Westvlaamse beeldende kunstenaars iii, BAS I,II en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars. (Piron)
Conditie
ConditieZeer Goed
Conditie is zeer goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Roland Devolder (1938)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  michaelvanheck
Lid sinds 2012
306 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
62 cm
82 cm
52 cm
72 cm
Openingsbod € 250
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Haag,  Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie
Veilinggegevens
Starttijd26-9-2023 om 18:18
Eindtijd5-10-2023 om 21:58
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.