Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) - Verkocht

Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Fotografie

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) kopen? Bied vanaf 150!
Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) kopen? Bied vanaf 150!Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) kopen? Bied vanaf 150!Ruth Van Beek - Untitled (The Arrangement, 2012) kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ruth Van Beek (1977)
TypeFotografie
Jaartal2012
TechniekDigitale Print
IngelijstIngelijst
Afmetingen14 x 9 cm (h x b)
Incl. lijst39.1 x 33.1 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ruth van Beek studeerde in 2001 af aan de Rietveld Academie als fotograaf, maar stopte al tijdens de opleiding met fotograferen. 
Van Beek: „Ik zocht al vrij snel de grenzen van het werkgebied op: wat is fotografie precies en wanneer ben je nog fotograaf? Ik beschouw mezelf als beeldend kunstenaar, maar in mijn werk is fotografie wel altijd het startpunt. Alleen, ik fotografeer niet zelf, ik gebruik foto’s die al bestaan.”
Van Beek verzamelt gevonden foto’s sinds haar tijd op de academie. In eerste instantie betrof het vooral foto’s uit fotoalbums, later kwamen er foto’s bij uit kranten, tijdschriften en afgedankte plaatjesboeken. Ze ontwikkelde een bijzondere interesse voor instructieboeken uit de jaren ’50, ’60 en ’70, over huiselijke onderwerpen als tuinieren, koken en handwerken. Van Beek heeft inmiddels een enorm archief opgebouwd, dat ze als basis gebruikt voor haar kunstwerken. Van Beek: „In eerste instantie stelde ik boeken samen van foto’s in hun originele vorm. Maar op een gegeven moment heb ik besloten de beelden naar mijn eigen hand te zetten door er in te gaan knippen en snijden, en ze met simpele ingrepen te vervormen tot iets nieuws en ’onaards’. De foto’s van anderen vormen zo mijn materiaal om een eigen bizarre wereld te creëren.”

Dankzij de grote bijdrage van meer dan tachtig gerenommeerde fotografen die een van hun werken hebben gedoneerd, is YOPE weer in staat om zowel nieuwe kopers en ervaren verzamelaars een veelzijdige selectie van unieke werken aan te bieden.
Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het werk van Young Perspectives.


Lijst 9/24, noten
Glassoort Artglas museumglas
Passepartouts kleur Ivoor
Achterframe magnolia, zuurvrij golfk.
lijstbuitenmaat 39,1 x 33,1 cm
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ruth Van Beek (1977)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  YopeArt
Lid sinds 2023
11 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
33.1 cm
39.1 cm
9 cm
14 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd30-6-2023 om 21:21
Eindtijd14-12-2023 om 12:29
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken