Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV - Verkocht

Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!
Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!Thomas Meyer Zu Schlochtern - Zonder titel IV kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Thomas Meyer Zu Schlochtern (1946)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1979
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen136 x 116 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd

Thomas Meyer zu Schlochtern (1946-). Olieverf, houtskool en vetkrijt op doek. Afmeting 136x116 cm. Het schilderij is in zeer goede staat. Het werk heeft overeenkomsten met de beroemde Amerikaanse kunstenaar Cy Twombly.


De kunstenaar was ook kunsthistoricus en conservator.

Thomas Meyer zu Schlochtern is een Nederlandse kunsthistoricus en curator, die in de jaren negentig bekendheid kreeg als directeur van de Arti et Amicitiae en als curator bij de Rotterdamse Kunststichting. Hij studeerde kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Ateliers '63 van 1968 tot 1972. Van 1972 tot 1964 studeerde hij nog twee jaar kunstgeschiedenis en conservatie aan de KU Leuven. In 1977 begon Meyer als medewerker (Onderwijs) bij het Van Abbemuseum. In 1980 was hij een van de oprichters van kunstenaarsinitiatief De Fabriek in Eindhoven. In 1986 was Meyer adjunct-directeur van de Internationale Beeldententoonstelling Sonsbeek 86 Arnhem. In 1987 werd hij benoemd tot directeur van Arti et Amicitiae. In 1990 stapte hij over naar de Rotterdamse Kunststichting RKS (Kunstraad Rotterdam). 

Dat jaar cureerde hij samen met Jan van Adrichem van Museum Boymans en Ove Lucas voor het CBK Rotterdam de tentoonstelling in het voormalige hoofdkantoor van de Holland America Line, nu Hotel New York.

In 1993 cureerde Meyer voor de RKS de tentoonstelling Verwantschaften in de Rotterdamse Kunsthal. In 1996 coördineerde hij voor de RKS de eerste Europese Manifesta-tentoonstelling in Rotterdam.

Van 1999 tot 2006 was Meyer manager en curator bij TENT Rotterdam voor het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (CBK), en nog eens vijf jaar was hij curator van internationale projecten voor het CBK, zoals Paramaribo SPAN met Suriname.

Na nog een jaar (2010–2011) was Meyer adviseur voor de André Volten Stichting, waarna hij verder ging als freelance curator, onderzoeker en schrijver.

Meyer gaf onder meer lezingen over hedendaagse Duitse schilders als Penck, Immendorff, Kiefer, Lüpertz en Baselitz. Hij interviewde de afwijkende kunstenaar Reynaldo Chirino voor een project van Bik Van Der Pol.[9] Hij was een van de eersten die meedeed aan het Artist in the World-project van André Smits. In 2014 publiceerde hij een boek over Yubi Kirindongo, een rebelse kunstenaar uit Curaçao.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Thomas Meyer Zu Schlochtern (1946) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  LaVida
Lid sinds 2019
101 verkochte items
Alle items van deze verkoper (11)
116 cm
136 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd28-3-2024 om 10:50
Eindtijd11-4-2024 om 21:15
Biedingen (3)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken