Toon Dupuis - VPK Jhr. Dr J. Loudon

Toon Dupuis - VPK Jhr. Dr J. Loudon kopen? Bied vanaf 60!
Toon Dupuis - VPK Jhr. Dr J. Loudon kopen? Bied vanaf 60!Toon Dupuis - VPK Jhr. Dr J. Loudon kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Toon Dupuis (1877-1937)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1937
TechniekBrons
Afmetingen6.0 x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
hieronder een beschrijving van de penning uit de handzame sculptuur.

Dupuis, uit Belgie afkomstig vestigde zich al voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland en hij was als beeldhouwer zeer succesvol. Hij had gevoel voor stijl en grandeur wat zijn opdrachtgevers aansprak. Zij kwamen onvermijdelijk uit hogere kringen - want wie geven er anders opdrachten? Jhr. Dr John Loudon (1866-1955) was een Nederlands politicus en diplomaat en minister van Buitenlandse Zaken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hem was in deze periode de zorg voor de handhaving van de Nederlandse neutraliteit toevertrouwd: een forse opgave. Het spits toelopende schouderstuk van de eenenzeventigjarige, de ruimte die het gezicht en profil krijgt en het mooi verzonken oor; alles wijst op de grote beheersing van het rnetier van de beeldhouwer. Over de uitgebeelde persoon zelf valt geen uitspraak te doen; psychologiseren was ook niet Dupuis' streven. Op de keerzijde staat, gelijk bij Cort van der Linden, `Civi optime de patria merito'. Opgedragen aan de burger die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het vaderland. Dat moet de beschouwer onthouden.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd6-9-2022 om 19:15
Eindtijd18-9-2022 om 20:21
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland