Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Faience- en Tegelfabriek Westraven
Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994)

Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994)

Fabrikant

Faience- en Tegelfabriek WESTRAVEN

Al in 1844 maakten broers Huibert en Hendrik Ravesteyn handbeschilderde tegels onder hun eigen naam. Frederik des Tombe nam de fabriek in 1908 over nadat Huibert zich een jaar eerder had teruggetrokken uit de zaak. Deze fabriek ging in 1917 failliet, maar onder leiding van J.J.J. van Luijn werden werkzaamheden met een aantal werknemers rond 1920 doorgezet onder de naam Faïence- en Tegelfabriek Westraven. In 1963 werd Westraven onderdeel van De Porceleyne Fles. In 1994 werd de eigen fabriek van Westraven officieel gesloten en fysiek opgenomen in De Porceleyne Fles, waar de screentechnieken werden doorgezet.

Westraven is door zijn grote productie een wijdverspreid merk geworden en bijna in veel Nederlandse woningen te vinden. Ontwerpers die samenwerkten met het bedrijf zijn onder andere Cris Agterberg, Koos van der Sluijs, Joke Stroes en Pieter Köhler.

Aangeboden items
0
Verkochte items
23
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (5 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 23 items van Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Design kopen van Faience- en Tegelfabriek Westraven

Wilt u graag design kopen van Faience- en Tegelfabriek Westraven? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Faience- en Tegelfabriek Westraven. Betaalbare en exclusieve design van Faience- en Tegelfabriek Westraven en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Faience- en Tegelfabriek Westraven te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Faience- en Tegelfabriek Westraven te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Faience- en Tegelfabriek Westraven te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Faience- en Tegelfabriek Westraven instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Faience- en Tegelfabriek Westraven design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Faience- en Tegelfabriek Westraven!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Faience- en Tegelfabriek Westraven kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Faience- en Tegelfabriek Westraven en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Faience- en Tegelfabriek Westraven via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Faience- en Tegelfabriek Westraven of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Faience- en Tegelfabriek Westraven?

Design kopen van Faience- en Tegelfabriek Westraven begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Faience- en Tegelfabriek Westraven, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Faience- en Tegelfabriek Westraven. Om meer kans te maken om het designobject van Faience- en Tegelfabriek Westraven te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Faience- en Tegelfabriek Westraven! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.