Otto Piene (1928-2014)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Otto Piene
Otto Piene (1928-2014)

Otto Piene (1928-2014)

Graficus

Otto Piene (Bad Laasphe, 18 april 1928) is een Duits kunstenaar die in 1957 samen met Heinz Mack in D_sseldorf de Duitse groep 'Zero' oprichtte.Piene studeerde aanvankelijk filosofie in M_nchen en in D_sseldorf, waar hij later ook op de Kunstacademie zou doceren. Hij maakte o.a. Raster-bilde in een soort van stenciltechniek, en rook- en vuurbeelden waarin hij rook en roet liet neerslaan op bladen papier of op het linnen liet inschroeien. Hij werkte na 1960 ook met laserlicht, heteluchtballonnen en met luchtballetten.In 1962 richtte hij samen met Heinz Mack en G_nther Uecker een 'lichtsalon' in op de tentoonstelling 'Nul' in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Ook De Nederlandse Nul groep deed daaraan mee: Henk Peeters, Armando en Jan Schoonhoven. Piene zocht ernaar steeds sterker en grootschaliger kunst in de ruimte te realiseren - in mega-kunstprojecten - en is als zodanig als een voorloper van de 'happening' te beschouwen.

Aangeboden items
2
Verkochte items
70
Nationaliteit
Duits Duits  
Links
Favoriet
filters
Otto Piene - Litho 'Red Quake', gesigneerd, genummerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 790!
Otto Piene (1928-2014) Duits Litho 'Red Quake', gesigneerd, genummerd & ingelijst
TechniekLitho
Afmetingen95 cm x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 790
Bied mee Bied mee
Otto Piene - Addis Abbeba kopen? Bied vanaf 1800!
Otto Piene (1928-2014) Duits Addis Abbeba
TechniekZeefdruk
Afmetingen146 cm x 98 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 1.800
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Otto Piene

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Otto Piene? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Otto Piene. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Otto Piene en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Otto Piene te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Otto Piene!

Volg het aanbod kunst van Otto Piene te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Otto Piene te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Otto Piene instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Otto Piene kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Otto Piene!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Otto Piene kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Otto Piene en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Otto Piene via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Otto Piene of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Otto Piene?

Kunst kopen van Otto Piene begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Otto Piene, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Otto Piene. Om meer kans te maken om de Otto Piene te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Otto Piene! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.