Plateelbakkerij Flora (1945-1989)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Plateelbakkerij Flora
Plateelbakkerij Flora (1945-1989)

Plateelbakkerij Flora (1945-1989)

Fabrikant

Plateelbakkerij FLORA

(Gouda 1945 - Hardenberg 1989)

In 1927 produceerde keramist Frans Eikenboom aardewerk in Gouda. Samen met zijn zoon, Peter Antonius, richtte hij in 1945 de Plateelbakkerij Flora op. In 1974 werd Flora overgenomen door International Citrus Products en verplaatst naar Hardenberg. Om mee te kunnen blijven spelen op de markt probeerde Flora zeer diverse producten te maken. Massaproductie leidde echter tot producten die niet origineel en artistiek genoeg waren, daarom ging Flora in de jaren tachtig samenwerken met diverse kunstenaars.

Van de jaren zestig tot de jaren tachtig was Flora zeer toonaangevend op het gebied van sier- en gebruiksaardewerk. De producten zijn te herkennen aan de abstracte motieven. Bekende series zijn Lila, Tokio, Rimini en Rumba. Bovendien waren de producten zeer betaalbaar en waren daarom veel te zien in interieurs. In 1989 werd Flora overgenomen door Royal Goedewaagen. In 1996 stopte Goedewaagen met de productie van keramiek in de stijl van Flora.

Aangeboden items
5
Verkochte items
41
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Plateelbakkerij Flora - Twee vazen Vintage 60-er jaren kopen? Bied vanaf 50!
Plateelbakkerij Flora (1945-1989) Nederlands Twee vazen Vintage 60-er jaren
Afmetingen18 cm x 16 cm x 16 cm (h x b x d)
Gewicht621 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Plateelbakkerij Flora - Vintage jaren 60 aardewerk vaas en kandelaar kopen? Bied vanaf 50!
Plateelbakkerij Flora (1945-1989) Nederlands Vintage jaren 60 aardewerk vaas en kandelaar
Afmetingen30 cm x 20 cm x 20 cm (h x b x d)
Gewicht1733 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Plateelbakkerij Flora - Zeer mooie, grote (planten)pot, handgeschilderd kopen? Bied vanaf 50!
Plateelbakkerij Flora (1945-1989) Nederlands Zeer mooie, grote (planten)pot, handgeschilderd
Afmetingen19 cm x 25 cm x 25 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Plateelbakkerij Flora - Vaas 737 - Flora Gouda plateel - handwerk kopen? Bied vanaf 50!
Plateelbakkerij Flora (1945-1989) Nederlands Vaas 737 - Flora Gouda plateel - handwerk
Afmetingen20.5 cm x 14 cm x 11.5 cm (h x b x d)
Gewicht555 g
GesigneerdGemerkt/Merksticker
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Plateelbakkerij Flora - Schenkkan 1874 - Flora Gouda plateel - handwerk kopen? Bied vanaf 50!
Plateelbakkerij Flora (1945-1989) Nederlands Schenkkan 1874 - Flora Gouda plateel - handwerk
Afmetingen26.5 cm x 16 cm x 13 cm (h x b x d)
Gewicht695 g
GesigneerdGemerkt/Merksticker
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Design kopen van Plateelbakkerij Flora

Wilt u graag design kopen van Plateelbakkerij Flora? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Plateelbakkerij Flora. Betaalbare en exclusieve design van Plateelbakkerij Flora en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Plateelbakkerij Flora te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Plateelbakkerij Flora te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Plateelbakkerij Flora te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Plateelbakkerij Flora instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Plateelbakkerij Flora design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Plateelbakkerij Flora!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Plateelbakkerij Flora kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Plateelbakkerij Flora en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Plateelbakkerij Flora via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Plateelbakkerij Flora of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Plateelbakkerij Flora?

Design kopen van Plateelbakkerij Flora begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Plateelbakkerij Flora, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Plateelbakkerij Flora. Om meer kans te maken om het designobject van Plateelbakkerij Flora te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Plateelbakkerij Flora! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.