Adri Pieck - Liggende kat

Adri Pieck - Liggende kat kopen? Bied vanaf 190!
Adri Pieck - Liggende kat kopen? Bied vanaf 190!Adri Pieck - Liggende kat kopen? Bied vanaf 190!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Adri Pieck (1894-1982)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen15.5 x 23.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Adri Pieck
Liggende kat
Potlood op papier
15,5 x 23,5 cm
Afkomstig uit een van Adri's schetsboeken

Provenance:
Collectie Adri Pieck,
Collectie Kunsthandel René de Clercq Bussum,
Privécollectie Eliza de Clercq,
Privécollectie Pieter Vis,
Privécollectie Vianen

Informatie:
Adri Pieck (1894-1982), familie van Anton Pieck, was een Nederlandse kunstenares die voornamelijk bekend stond om haar levendige en expressieve dierenportretten en impressionistische weergaven van de natuur. Geboren in Utrecht, toonde Pieck al op jonge leeftijd een buitengewoon talent voor tekenen en schilderen. Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en legde daar de basis voor haar verfijnde techniek en gevoel voor compositie. Haar vroege werken werden gekenmerkt door gedetailleerde penseelstreken en levendige kleuren die een gevoel van speelsheid en emotie overbrachten.

Pieck's meest opvallende werken omvatten een uitgebreide reeks dierenportretten, waarin vooral haar verfijnde weergave van katten en honden opviel. Hierin legt ze haar eigen honden, Prins, Wolf, Maggy, Henk & Fikfok, en katten, Wardje, Bunnie, Meneer & Moortje, vast. Haar katten lijken te dansen of te spelen op het papier, met hun elegante lichaamstaal en scherpe blikken die de individuele persoonlijkheden van de dieren onthullen. Haar honden waren evenzo meesterlijk vastgelegd, met een aandacht voor de subtiele nuances van hun temperament en houding. Haar kunstwerken tonen niet alleen vakmanschap, maar ook een diepgaand begrip van de psychologie van dieren, wat haar werken een unieke menselijke kwaliteit geeft.

Voor meer informatie zie het boek Gretha en Adri Pieck, uitgegeven door de Stichting Gretha en Adri Pieck in 1983.
Conditie
ConditieGoed
Het blad verkeert in goede staat. Rechtsonder is er een hoekje af en links is de kartelrand omgeslagen, maar geen storende defecten door het beeld.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Haarlem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,95
Naar België € 14,95
Naar Duitsland € 14,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 29,95

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd17-12-2023 om 16:01
Eindtijd27-12-2023 om 22:23
Openingsbod € 190
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem,  Nederland