André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen

André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!
André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!André Gailliaerde - Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • André Gailliaerde (1913-2012)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Litho
Drager Geschept Papier
Stijl Realistisch
Onderwerp Architectuur
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 70 x 44 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage onbekend

De bekende Schotense kunstenaar pater André Gailliaerde  werd geboren te Antwerpen op 27 december 1913, studeerde aan het Sint-Jan Berchmanscollege moderne humaniora en leerde op eigen kracht de Latijnse taal. Werd in 1931 Norbertijn te Averbode.
Van in zijn jeugdjaren ging zijn interesse uit naar de kunst, maar het was pas in zijn functie als econoom aan het Sint-Michielscollege te Brasschaat dat hij in contact kwam met de kunstenaars Alfred Ost (1884-1945) en Jack Godderis (1916-1971). Beiden spoorden hem aan zich op het artistieke pad van de teken- en schilderkunst te wagen. Van toen af heeft hij zich onverdroten op zijn creatieve arbeid toegelegd, ook nadat hij in 1962 tot rector werd aangesteld in het Sint-Michielscollege te Schoten. Zijn voorliefde gaat daarbij naar het Vlaamse land in het algemeen en naar zijn geboortestad Antwerpen in het bijzonder. Hij stelde verscheidene keren tentoon en zorgde voor de illustraties van talrijke luxueuze lees- en kijkboeken.s

Conditie
ConditieGoed
De print is genummerd 1/A en vertoont slechts geringe sporen van ouderdom en gebruik, is licht maar egaal verkleurd.
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .