Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” - Verkocht

Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!
Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!Ben Hosman - Bronzen beeld , “Naakte vrouw met hoed en handdoek” kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Ben Hosman (1919-2009)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
OnderwerpNaakt
Afmetingen26 x 18.5 x 14.5 cm (h x b x d)
Gewicht2324 gram
GesigneerdHandgesigneerd
 • Een bronzen beeld van de Nederlandse kunstenaar Ben Hosman (1919-2009).

  -Gesigneerd met voor- en achternaam op de bronzen voet en ook met het monogram van de kunstenaar (‘B.H.’) op de handdoek.

  -Jaartal onbekend.

  -Afmetingen beeld: 24,5 x 8,5 x 14,5 cm (hoogte x breedte x diepte).

  -Afmetingen voet: 1,5 x 8 x 11 cm (h x b x d).

  -Totale hoogte: 26 cm.

  -Gewicht beeld: 2324 gram.

  -Herkomst: Uit de inboedel van een kunstverzamelaar.

  -Conditie: In zeer goede staat met groene patina op de handdoek.

  Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.

   

  Informatie over de kunstenaar:

  Ben Hosman, geboren 15-03-1919 in Bussum en overleden 22-01-2009 in Laren (Noord-Holland), aquarellist, beeldhouwer, schilder en horeca-ondernemer

  -Opleiding: Hij kreeg zijn eerste schilderlessen op de avondacademie in Amsterdam. Daar kreeg hij o.a. les van de Amsterdamse schilder Cees van IJsseldijk. In 1937 maakte hij zijn eerste olieverfschilderij.

  Van 1945 tot 1977 was hij actief in het zakenleven. Hij had een wijn-, kaas- en delicatessenwinkel en een bistro in Bussum en de Norway-Inn in Amsterdam. Voor zijn werk reisde hij veel in de wijngebieden van Frankrijk, Spanje en Italië. In zijn vrije uren schilderde en aquarelleerde hij de landschappen en de wijngaarden. In 1978 wijdde hij zich geheel aan de kunst.

  Ben Hosman was lid en 16 jaars bestuurslid van de Larense "Modeltekenclub Hamdorff", die tot 1978 gehuisvest was in het beroemde Hotel Hamdorff. Toen het Hotel werd afgebroken zocht Hosman naar andere atelierruimte en vond deze in de voormalige kleuterschool aan de Brink in Laren. Daar richtte hij samen met andere de "Gooise Academie voor Beeldende Kunst" op en was daarvan negentien jaar bestuurslid.

  -Stijl: Traditioneel figuratief. Veel van zijn inspiratie vond hij in Nederlandse landschappen en stranden, de tuinen van Monet in Giverny en de Provence. Ook schilderde ook graag bloemen en stillevens. Hij had een voorkeur voor het vrouwelijk lichaam. Zijn bronzen beelden zijn veelal balletdansers, vrouwen, golf- en tennisspelers, een dirigent, een Bourgondische wijnboer en ruiters van de Spaanse rijschool.

  In 1996 werd Ben Hosman door H.M. de Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

   

  Afhandeling:

  -Het beeld kan afgehaald worden in Amsterdam.

  -Het beeld kan aangetekend verzonden worden via PostNL.

   

  Verzendkosten:

  Binnen Nederland: 8,00 euro.

  Naar België, Duitsland, Frankrijk, Italië: 18,50 euro.

   

  Vragen? Stuur even een mailtje.

  Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.


Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat met groene patina op de handdoek. Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ben Hosman (1919-2009) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  kunst_ikhebje
Lid sinds 2013
3190 verkochte items
Alle items van deze verkoper (40)
18.5
26
14.5
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-7-2020 om 2:00
Eindtijd10-8-2020 om 19:48
Biedingen (40)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken