Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” - Verkocht

Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!
Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!Ben van Lier - Prachtig brons, unicum, “boomstronken” kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ben van Lier (1938)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
Afmetingen18 x 18 x 6 cm (h x b x d)
Gewicht1250 gram
GesigneerdHandgesigneerd
OplageUnicum
Prachtig werk van beeldend kunstenaar Ben van Lier. Brons op zwart marmeren voet, unicum, gesigneerd met initialen.
Galeriewaarde 1.200 - 1.500,-.

Geboren in 1938, liep Ben al op 16 jarige leeftijd ´stage´ bij een bekende goudsmid in Nijmegen. Gedurende zijn onderwijstijd heeft hij telkens in zijn werkplaats geprobeerd om op speelse, kunstzinnige wijze zijn ervaring aan zijn leerlingen over te dragen. Na het opstarten van een giet practicum, werden voorzichtig de eerste stappen gezet naar het ´cire perdu´ procédé. Een workshop bij een bronsgieter was daarna de laatste stap om zijn ´bronzen´ (mits niet groter dan 100cm) verder zelf te gieten te ciseleren en te patineren. Om ontspannen en creatief te kunnen werken maakt hij waar hij op dat moment ´zin in heeft´. Deels figuratief deels non-figuratief probeert hij zijn grenzen te verleggen van ingetogen of kleine beeldjes met een glimlach tot grote werken (250 cm), waarin vooral beweging, ruimte en harmonie een grote rol voor hem spelen. De keuze van het materiaal (brons, steen, of combinaties van verschillende materialen)bepalen in hoge mate de keuze voor zijn onderwerpen.

Werken van Ben van Lier bevinden zich in openbare ruimten, bedrijfscollecties en bij verzamelaars/particulieren.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Doetinchem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDoetinchem,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-10-2021 om 21:30
Eindtijd8-10-2021 om 20:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken