Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons

Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons kopen? Bied vanaf 110!
Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons kopen? Bied vanaf 110!Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons kopen? Bied vanaf 110!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Christl Seth-Hofner (1933)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1972
TechniekPenning
Afmetingen6.3 x 6.3 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

De uit Oostenrijk afkomstige Christi Seth-Höfner, die lessen bij Esser volgde, heeft zich in haar penningoeuvre in het bijzonder toegelegd op dieren en landschappen. Vooral dat laatste is een weinig gebruikt onderwerp in de Nederlandse penningkunst. Zij ontwierp een dunne, bollende penning, ademend in een avondlijke atmosfeer. Een herder met zijn schapen van de rugzijde gezien. Men denkt aan de gelijkenis van de goede herder. De piramidale opbouw van de compositie geeft de suggestie van een forse kudde die de herder volgt. De keerzijde geeft een groepje schapen dichtbij van voren weer. Hoewel opvallend weinig gedetailleerd komen toch de wolligheid, de hangende oren en het grazen prachtig uit. De holte van de keerzijde wordt benut om de plasticiteit van het groepje dieren in het centrum van het vlak krachtig te laten uitkomen. Zo geven voor- en keerzijde antwoord op elkaar, alsof er een verhaal wordt verteld. Dus echt die gelijkenis?

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Christl Seth-Hofner (1933) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Pensioenman
Lid sinds 2021
46 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
6.3 cm
6.3 cm
Veilinggegevens
Starttijd4-6-2022 om 9:46
Eindtijd14-6-2022 om 22:39
Openingsbod € 110
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGRONINGEN,  Nederland