Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where - Verkocht

Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!
Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!Clemens Briels - Titel. Our guide showed us the orchids, but Hazle was as beautiful as they where kopen? Bied vanaf 120!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Clemens Briels (1946)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1997
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
StijlAbstract
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen58 cm x 77 cm (h x b)
Incl. lijst80 cm x 98 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage6/10. E A
Clemens Briels, zeefdruk is een mooie lijst kan zo opgehangen worden.

Clemens Briels werd in 1946 geboren in het Brabantse Son. Zijn werken zijn collector items voor liefhebbers van topdesign en kunst. Hij kiest bewust voor nieuwe uitdagingen, waarbij hij academische wetmatigheden ten aanzien van perspectief en vlakverdeling inruilt voor zijn eigen visie op het antipodisme. Zelf zegt hij hierover: “Elk mens is op zoek naar zijn eigen antipode. De een doet dit door te gaan bungy-jumpen, de ander door te fietsen in de bergen van Nepal. Ik doe het door spontaan uitdrukking te geven aan mijn eigen hersenspinsels en fantasie, onder het motto: “there’s no need to look forward, if you can practice your fantasy now!”.

Briels groeide op in een groot gezin. Al van jongs af aan wilde hij kunstenaar worden. In 1965 begint hij met een opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven met als doel kunstenaar te worden. Door allerlei omstandigheden komt hij in de reclamewereld terecht. Hij brengt het tot succesvol art director maar op 45-jarige leeftijd besluit hij definitief voor het kunstenaarschap te kiezen.

Briels werkt overwegend met felle kleuren. Zelf zegt hij hierover: “ik vind het fijn om met felle kleuren te schilderen. Ik houd niet zo van die sombere doeken. Misschien heeft het ermee te maken dat ik een extravert mens ben.”

Hij haalt zijn inspiratie uit zijn eigen belevingswereld, samen met de indrukken die hij overal opdoet. Hij wil bewust niet “involved” raken met trends. Briels: “Ik ben gewend uit de reclame om te werken vanuit een opdracht. Om te voldoen aan strenge voorwaarden. Dat heb ik nodig. Ik ben niet iemand die gaat zitten en denkt wat zal ik nu weer eens gaan maken. Ik ben in feite mijn eigen opdrachtgever. Als ik iets maak, moet ik daar een bepaalde bedoeling mee hebben. Dan ben ik ook het sterkst.”

Behalve op een groot aantal plaatsen in Nederland is of was het werk van Briels vanaf 1990 op de meest uiteenlopende plekken van de aardbodem te zien. Op Curaçao en St. Maarten, New York, Stockholm, Antwerpen, Hannover, Stuttgart en zelfs in Kuala Lumpur om maar enkele locaties te noemen. Tevens behoren veel internationale concerns tot zijn opdrachtgevers, zoals Leolux, Intercal Telematics, Pfizer Pharmaceutical, Philips en de VSB-Bank.

In 1994 ontving Briels voor zijn boek “Antipodism” de prestigieuze, internationale Award van de gerenommeerde Simpson Paper Company uit San Fransisco U.S.A.

Voor de Olympische winterspelen van 2002 in Salt Lake City heeft Briels het officiële schilderij gemaakt dat te zien was op affiches en officiële merchandising.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Clemens Briels (1946)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (26)

Geplaatst door  duif
FA. (54)

Lid sinds 2018
1719 verkochte items
Alle items van deze verkoper (98)
98 cm
80 cm
77 cm
58 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd18-5-2019 om 23:31
Eindtijd26-5-2019 om 16:25
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.