David Hockney - My Window (A Bigger Book)

David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!
David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!David Hockney - My Window (A Bigger Book) kopen? Bied vanaf 30000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • David Hockney (1937)
TypeKunstboeken
Jaartal2016
TechniekHardcover
OnderwerpBeeldende Kunst
Afmetingen70 cm x 50 cm (h x b)
De David Hockney SUMO 

A Bigger Book, TASCHEN's monografie van David Hockney in SUMO-formaat, is even spectaculair qua formaat als qua reikwijdte. Daarin maakt de kunstenaar de balans op van meer dan 60 jaar werk, van zijn tienerjaren aan de Bradford School of Art, via zijn doorbraak in Swinging London in de jaren 60, het leven bij zwembaden in Los Angeles in de jaren 70, tot zijn recente uitgebreide reeks van portretten, iPad-tekeningen en landschappen uit Yorkshire.

Deze gelimiteerde Art Edition van A Bigger Book biedt de meest uitbundige presentatie van Hockney's monografie, met een exclusieve inkjetprint van een van Hockney's beroemde iPad-tekeningen, gedrukt onder supervisie van de kunstenaar in zijn studio in Los Angeles. Het levendige werk toont een bos roze tulpen in een vaas en maakt deel uit van Hockney's gevierde bloemenserie op iPad en iPhone, een getuigenis van zijn voortdurende experimenten met artistieke hulpmiddelen. "Er zit magie in een iPad", merkt de kunstenaar op, "Het is dezelfde magie die in een potlood of pen of penselen zit."

Dit boek is nummer 350 van Art Edition B (nrs. 251–500), elk boek heeft een iPad-tekening  gesigneerd door David Hockney met een boekenstandaard van Marc Newson.

Nooit eerder werd het oeuvre van Hockney op zo'n verbazingwekkende en meeslepende schaal gepubliceerd. Terwijl elke pagina zich ontvouwt in een uitbarsting van blauw, roze, groen en oranje, zijn we betoverd door zowel de levendigheid van de kunstenaar als colorist als zijn buitengewone gevoel voor de omstandigheden van de wereld om ons heen. Door Hockney's rusteloze ondervraging van perceptie en representatie zijn we getuige van de zachte glans van licht op een modderige Yorkshire plas, de okerkleurige grootheden van A Bigger Grand Canyon, de rustieke majesteit van Bigger Trees bij Warter, en natuurlijk A Bigger Splash, met de voortreffelijke schittering van een turkoois zwembad onder een iriserende hemel in Californië. Deze grote schilderijen worden vergezeld door de tekeningen van de kunstenaar, fotocomposieten, collages met meerdere perspectieven, decorontwerpen, videowerken met meerdere camera's en iPad-tekeningen, elk een arsenaal aan kijken en tonen in verschillende stijlen en media.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Dit boek is in 2016 gekocht bij Taschen in Brussel en is nooit geopend geweest.
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd27-1-2023 om 13:57
Eindtijd10-2-2023 om 22:52
Openingsbod € 30.000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaastricht,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.