Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl - Verkocht

Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!
Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!Dirk Bakker - z.t. (nr.6) | PRIMEUR!! Nu voor het eerst op Kunstveiling.nl kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dirk Bakker (1949)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1995
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst61.5 x 81.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
UNIEKE KANS!  Voor het eerst werk(en) van Dirk Bakker te koop via Kunstveiling.nl
Rechtstreeks afkomstig uit de collectie van de Alkmaarse kunstenaar.
Kunstwerken van Dirk Bakker (1949, Alkmaar) zijn nog beperkt in omloop. 

Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd.  De werken van deze markante kunstenaar hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar.  In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: 'De symboolwaarde van figuren als Pinocchio wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag'.

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker (Alkmaar, 1949) heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Ko Westerik. Hij woont en werkt in Alkmaar.
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.

Verzending: Gelet op de kwetsbaarheid van het werk kan het in Hoorn worden opgehaald. Pakketdienst is eventueel in overleg mogelijk. 
Binnen de provincie Noord-Holland (excl. Texel) kan het voor maximaal € 25,00 door eigen koerier worden bezorgd.
Conditie
ConditieZeer Goed
Het werk verkeert vrijwel in nieuwstaat. De houten lijst is door de kunstenaar aangebracht
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 9,50
Naar België € 16,00
Naar Duitsland € 16,00
Europese Unie € 22,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dirk Bakker (1949) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
81.5 cm
61.5 cm
80 cm
60 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-2-2021 om 19:02
Eindtijd20-3-2021 om 22:48
Biedingen (3)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken