Egbert Schaap - E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd

E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd  kopen? Bied vanaf 95!
E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd  kopen? Bied vanaf 95!E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd  kopen? Bied vanaf 95!E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd  kopen? Bied vanaf 95!E.R.D. Schaap (1862-1939) - October Landschap - marouflé - gesigneerd  kopen? Bied vanaf 95!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Egbert Schaap (1862-1939)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944

Marouflé van Egbert Rubertus Derk Schaap. Het werk heeft als titel "October-Landschap". Dit staat achterop het board geschreven. Het werk is aan de voorkant onduidelijk gesigneerd (zie tweede foto), maar achterop voorzien van de nodige test, geschreven door de schilder zelf, waaronder een leuke uitspraak: 

 

"Als het niet pluimt, trekt de schilder er op uit" 

 

Titel: "October-Landschap" 

Medium: Olieverf op doek op board (marouflé) 
Afmetingen: ±24,5x14,5 cm (±32,5x23 cm) 
Gesigneerd: Ja, onduidelijk voorkant r.o.....en aan de achterkant: "E.R.D. Schaap, Villa Nova, 's Graveland, Ankeveen. 

 

Lijstje is eenvoudig en op plekken beschadigd. 

 

 

Egbert Rubertus Derk Schaap (Nigtevecht 1862-1939 Ankeveen) 

 

Egbert Schaap was een man van gewicht in de kunstwereld van zijn tijd. Hij was een van de oprichters van Sint Lucas in Amsterdam, een kunstenaarsvereniging waarin jonge impressionisten zich verzamelden, en in 1913 werd hij voorzitter. Na zijn studie aan de Amsterdamse Rijksacademie en zijn huwelijk met de schilderes Hendrika van der Pek vestigde hij zich in 1896 op het buiten Villa Nova bij Kortenhoef. Zijn landschappen, veelal doordrenkt van zonlicht en geschilderd met een vlot penseel, kwamen na die tijd veelal tot stand in de omgeving van ’s Graveland, Kortenhoef, Nigtevecht en Ankeveen. Werk bevindt zich o.a. in het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .