Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) - Verkocht

Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 55!
Dit item is verkocht Toon item
3D Multiples & Objecten

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 55!
Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 55!Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 55!Erwin de Vries - Stropdas(nieuw) - 1993 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Erwin de Vries (1929-2018)
Type kunstwerk3D Multiples & Objecten
Jaartal1993
TechniekOverig
StijlModern
OnderwerpNaakt
Afmetingen40 x 8 x 1 cm (h x b x d)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Nieuwe gesigneerde (in de druk) stropdas van Erwin de Vries. Speciaal ontworpen voor The Society Shop. Jaar: 1993. Afmetingen stropdas: H40 x b8cm. De stropdas is, voorop gesigneerd(in de druk), door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag. De stropdas kan in een envelop, voor risico van de koper, als brievenbuspakket worden verzonden. 

Erwin Jules de Vries (Paramaribo, 21 december 1929 – aldaar, 31 januari 2018) was een Surinaams beeldend kunstenaar.

De Vries was het derde kind van de acht van Eduarda Annetta Wilhelmina Fujooah en Henry Juriaan de Vries, die uit een eerder huwelijk al vijf kinderen had. Zijn tekenleraar Wim Bos Verschuur ontdekte zijn talent en raadde zijn vader aan hem naar Nederland te sturen. Daar haalde hij aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in 1952 de MO-akte tekenen. Van 1952 tot 1958 was De Vries kunstdocent in Suriname, maar hij wilde echter liever kunstenaar worden. Van 1958 tot 1960 studeerde hij beeldhouwen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij had in Paramaribo in 1948 zijn eerste tentoonstelling op negentienjarige leeftijd. Na zijn studie beeldhouwen bleef hij in Amsterdam wonen waar hij zelfstandig kunstenaar was. In 1984 keerde hij voorgoed terug naar Suriname. De Vries is drie keer getrouwd geweest en was vader van vier kinderen. Hij overleed in 2018 op 88-jarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn woonplaats Paramaribo.

Werk
Nationaal Monument Slavernijverleden, Oosterpark
In 1970 had De Vries zijn eerste solotentoonstelling in het Stedelijk Museum (Amsterdam) en in 1998 nogmaals. In 2009 onder de titel 'Ode aan de vrouw' een solotentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Hij is de maker van het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Oosterpark (Amsterdam), dat op 1 juli 2002 in aanwezigheid van Koningin Beatrix onthuld werd.
De Vries maakte ook borstbeelden van onder meer Simon Carmiggelt, Joop den Uyl, Ivo Opstelten, Willem Sandberg en Clarence Seedorf, evenals het beeld van Toon Hermans dat in Carré staat. Het leverde hem de bijnaam "de Caribische Rembrandt" op. Zijn Dolle Mina is de vinden in Amsterdam-Zuidoost evenals het beeld Erectus. In Amsterdam-West staat het beeld Erotica .
Hij schilderde veel met blauw. In 2009 gevraagd naar het waarom, antwoordde hij dat hij schilderde "met wat er is. Als het blauw op is wordt het rood en als het rood op is wat anders".
Hij had grote belangstelling voor erotiek, wat duidelijk zichtbaar is in zijn schilderijen en tekeningen.






Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd13-4-2023 om 17:20
Eindtijd21-4-2023 om 19:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken