Erwin de Vries (1929-2018)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Erwin de Vries
Erwin de Vries (1929-2018)

Erwin de Vries (1929-2018)

Kunstenaar

Erwin de VRIES (Paramaribo 1929 - Paramaribo 2018)

Beeldhouwer en schilder.

Opleiding: In 1952 voltooit Erwin de Vries de opleiding tot tekenleraar aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgt van 1958 tot 1961 lessen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Carrière met oa deelname aan beeldenpark Sonsbeek (1966), twee solotentoonstellingen in het Stedelijk Museum Amsterdam (1970, 1998) en de aankoop van zijn werk door het Museum of Modern Art, New York. Ook ontwierp hij het Nationale Slavernij Monument dat in 2002 in het Oosterpark in Amsterdam is gerealiseerd.

Naast beelden maakt De Vries talrijke schilderijen, tekeningen en (bronzen) portretten.

De Vries’ vormentaal is verwant met de taal van COBRA. Zijn werk is uitbundig van kleur, expressief en direct geschilderd. In zijn werk staat de mensfiguur en met name de vrouw centraal. De vrouwen in zijn schilderijen zijn met krachtige penseelstreken in gepassioneerde en vaak erotische houdingen neergezet. Sensualiteit en dynamiek is wat zijn werk kenmerkt: organische lijnen op het doek en woest geboetseerde figuren in brons. In zijn werk combineert hij figuratieve met gestileerde abstracte vormen. Erwin de Vries staat bekend als een productieve, temperamentvolle kunstenaar.

Aangeboden items
4
Verkochte items
40
Nationaliteit
Surinaams Surinaams  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Erwin de Vries - Liefdeskoppel II kopen? Bied vanaf 75!
Erwin de Vries (1929-2018) Surinaams Nederlands Liefdeskoppel II
TechniekZeefdruk
Afmetingen32.5 x 42.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Erwin de Vries - Liggend naakt II kopen? Bied vanaf 75!
Erwin de Vries (1929-2018) Surinaams Nederlands Liggend naakt II
TechniekZeefdruk
Afmetingen32.5 x 42.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Erwin de Vries - Liggend naakt I kopen? Bied vanaf 75!
Erwin de Vries (1929-2018) Surinaams Nederlands Liggend naakt I
TechniekZeefdruk
Afmetingen42 x 32.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Erwin de Vries - Originele gouache abstractie, 1972 kopen? Bied vanaf 700!
Erwin de Vries (1929-2018) Surinaams Nederlands Originele gouache abstractie, 1972
TechniekGouache
Afmetingen15 x 16.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
Openingsbod
€ 700
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Erwin de Vries

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Erwin de Vries? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Erwin de Vries. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Erwin de Vries en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Erwin de Vries te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Erwin de Vries!

Volg het aanbod kunst van Erwin de Vries te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Erwin de Vries te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Erwin de Vries instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Erwin de Vries kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Erwin de Vries!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Erwin de Vries kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Erwin de Vries en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Erwin de Vries via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Erwin de Vries of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Erwin de Vries?

Kunst kopen van Erwin de Vries begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Erwin de Vries, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Erwin de Vries. Om meer kans te maken om de Erwin de Vries te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Erwin de Vries! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.