Evert Slegers - Abstract

Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!
Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!Evert Slegers - Abstract kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Evert Slegers (1948)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerKarton
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen23 x 18 cm (h x b)
Incl. lijst31 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een mooi expressionistisch schilderij van de Brabantse kunstenaar Evert Slegers.


Gesigneerd en ingelijst in een fraaie aluminium lijst.


Titel: Titel onbekend / zonder titel (abstract)
Kunstenaar: Evert Slegers.
Techniek: Olieverf op karton
Jaartal:  Staat vermeld maar lastig leesbaar
Afmetingen: Lijst; 43 x 31  Beeld; 23 x 18 cm
Ingelijst: In een aluminium lijst.
Gesigneerd: Rechtsonder.
Herkomst: Uit een particuliere kunstverzameling.
Conditie: Het werk is in uitstekende staat.


KLAAR OM OP TE HANGEN.

 
Informatie over de kunstenaar:


Evert Slegers, schilder, aquarellist, tekenaar, pentekenaar, houtgraveur, linosnijder, werd op 7 september 1948 geboren in Helmond (Noord-Brabant). Al op jeugdige leeftijd ontdekten zijn ouders zijn tekentalent en lieten hem tekenlessen nemen op een vrijetijdscursus van de Bernadette-parochie. Die lessen werden verzorgd door de Helmondse kunstenaar Jac Poppeliers (1926-1992). Reeds op veertienjarige leeftijd werd Slegers echter huisschilder, een beroep dat hij tot zijn eenentwintigste jaar uitoefende. Ondertussen volgde hij schilderlessen van de Brabantse kunstenaar Henk Bies (Aarle Rixtel, 1928). Zo leerde hij naar model tekenen, portret-tekenen en in perspectief werken. Slegers wilde wel de kunstacademie volgen, maar had daarvoor niet de juiste vooropleiding. In die zin is Slegers een echte autodidact. Zijn eerste tentoonstelling vond in 1969 plaats bij antiekhandel Manders in Mierlo-Hout. Slegers is bij menige Helmonder bekend vanwege zijn schilderijen van clownsfiguren en carnavaleske voorstellingen. Toch lijkt hij het meest in zijn element als hij onderwerpen tekent en schildert die dicht bij hem staan: landschappen die een melancholieke sfeer ademen. Slegers weet met een minimaal gebruik van kleur (grijstonen, variaties in wit, blauw en groen) verlaten landschappen tot leven te wekken. Doeken waarbij de kijker kan wegdromen en zijn gedachten de vrije loop kan laten. Het is opvallend dat die leegte en melancholie al terug te vinden zijn in een paar doeken uit 1968. Schilderijen die met snelle, trefzekere toets zijn neergezet: een grove penseelvoering, dynamische toets en veelvuldig gebruik van het paletmes. Slegers zegt zelf dat hij in zijn werk steeds op zoek is naar "sfeer, stilte en schoonheid". Als echte kunstenaar uit de Peel voelt hij zich verwant met twintigste eeuwse Belgische expressionistische kunstenaars als Constant Permeke en Gust de Smet. Evert Slegers maakte vele reizen door binnen- en buitenland. Zo maakte hij vanaf 1971 studiereizen naar Vlaanderen, Siebengewald, Fontainebleau, Parijs, Montpellier, Lugano, Toscane en Spanje. Maar de meeste inspiratie lijkt hij te putten uit het typische Peel-landschap rond Helmond en Deurne.
 

Afhandeling:

-Het werk kan afgehaald worden (in Veghel).
-Het werk kan verzonden worden via Postnl.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Veghel, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Evert Slegers (1948) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Van_der_Aalst_Fine_Art
Lid sinds 2022
5 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
43 cm
31 cm
18 cm
23 cm
Veilinggegevens
Starttijd10-6-2022 om 0:11
Eindtijd24-6-2022 om 15:00
Openingsbod € 85
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVeghel,  Nederland