Floris Jespers - Portret van een man - Verkocht

Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!
Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!Floris Jespers - Portret van een man kopen? Bied vanaf 89!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Floris Jespers (1889-1965)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1944
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen17 x 12 cm (h x b)
Incl. lijst22 x 17 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Potloodtekening van een mansportret, ondertekend "Jespers" rechtsonder en gedateerd "44" rechtsonder, met vermelding "Arlon" linksonder. 
Floris Jespers (1889-1965) volgde, samen met zijn broer Oscar, de Kunstacademie en schilderde, maakte etsen, en musiceerde. Hij was zeer bevriend met de dichter Paul van Ostayen en behoorde vanaf de jaren twintig tot de Antwerpse avant-garde. Als beeldend kunstenaar was Jespers voortdurend op zoek, experimenterend met nieuwe technieken en stijlen, en omarmde achtereenvolgens het impressionisme, constructivisme, expressionisme, fauvisme, en kubisme. In de jaren 50 maakte hij reizen naar Congo, en werd bekend o.w.v. zijn schilderijen van Congolese vrouwen.  Gaston Burssens schreef een monografie over hem.
Op beschuldiging van (nooit bewezen) collaboratie met de Duitse bezetter, werd Floris Jespers in augustus 1944 met zijn gezin enige tijd geinterneerd in de gevangenis van Aarlen (Arlon) alwaar hij een reeks tekeningen maakte van celgenoten en medegevangenen. Deze tekeningen kwamen nadien in bezit van Gaston Burssens, en werden in september en oktober 1965 tentoongesteld in Galerie des Arts in Antwerpen. Omwille van de vermelding “Arlon” en het jaartal “44” is  de aangeboden tekening wellicht afkomstig van deze reeks.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Leuven, België
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen België € 11,50
Naar Nederland € 18,10
Naar Duitsland € 18,10
Europese Unie € 21,50
Wereldwijd € 52,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Floris Jespers (1889-1965) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  jvdo
Lid sinds 2014
51 verkochte items
Alle items van deze verkoper (2)
17 cm
22 cm
12 cm
17 cm