• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin - Verkocht

Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 460,00 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  GalleryFrance
FA. 

Lid sinds 2020
3 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Gerrit Willem van Blaaderen (1873-1935)
TypeSchilderij
Jaartal1908
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen37.5 cm x 49.5 cm (h x b)
Lijst53.5 cm x 65.6 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Gerrit Willem van Blaaderen (1873 – 1935)
In verschillende periodes van zijn artistieke ontwikkeling wordt hij gerekend tot de Larense School, achtereenvolgens de Bergense schilderschool.
Van Blaaderen heeft gewoond en gewerkt in Amstelveen, Parijs (hij exposeerde op de Salon d'Automne in 1911), Londen, Italië, Frankrijk, Bloemendaal, Huizen, Laren, Bergen en was getrouwd met de schilder Riet Hoogendijk.
Hij was een bewonderaar van Cézanne, leerling van Hendrik Hulk en Willem Vaarzon Morel. Hij maakte figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, stillevens, dierenvoorstellingen en stadsgezichten.
Tijdens zijn Larense periode schilderde hij in de stijl van het impressionisme. Hij werd ook beïnvloed door de schilder Ferdinand Hart Nibbrig. Hij volgde het pointillisme niet precies, in plaats van stippen maakte hij korte strepen. Die periode in zijn schilderscarrière wordt beschouwd als onderdeel van de Larense School. Later wordt hij gerekend tot de Bergense School. De werken van deze Nederlandse art direction worden gekenmerkt door figuratie met kubistische invloeden en een expressionistisch tintje.
Van Blaaderen is geregistreerd bij de Rijksdienst voor Historische Dienst Documentatie (RKD.nl), vermeld in de bekende kunstencyclopedie E. Benezit en het lexicon Pieter A. Scheen.

De kleuren kunnen afwijken van de foto's.
Het schilderij mag als zeer belangrijk in zijn oeuvre worden beschouwd, is met de hand gesigneerd en draagt ​​de titel: "Provence Matin". (geschreven op het schilderij hieronder.)
Onze frames worden vriendelijk aangeboden als een geschenk, daarom accepteren we geen geschillen en zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de frames tijdens het transport.
Uiteraard wordt het schilderij met de grootste zorg ingepakt.
ConditieZeer Goed

Schilderij komt uit een kunstcollectie in Zuid Frankrijk.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gerrit Willem van Blaaderen (1873-1935)

Alle items van deze kunstenaar
Geplaatst door  GalleryFrance
FA. 

Lid sinds 2020
3 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
65.6 cm
53.5 cm
49.5 cm
37.5 cm
Dit item is verkocht voor 460,00(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:08-04-2022 om 12:27
Eindtijd:17-04-2022 om 20:39
Biedingen (1)
Marcello020
17 apr. / 20:32
€ 400
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.