Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin - Verkocht

Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!Gerrit Willem van Blaaderen - Provence Matin kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerrit Willem van Blaaderen (1873-1935)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1908
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen37.5 x 49.5 cm (h x b)
Incl. lijst53.5 x 65.6 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Gerrit Willem van Blaaderen (1873 – 1935)
In verschillende periodes van zijn artistieke ontwikkeling wordt hij gerekend tot de Larense School, achtereenvolgens de Bergense schilderschool.
Van Blaaderen heeft gewoond en gewerkt in Amstelveen, Parijs (hij exposeerde op de Salon d'Automne in 1911), Londen, Italië, Frankrijk, Bloemendaal, Huizen, Laren, Bergen en was getrouwd met de schilder Riet Hoogendijk.
Hij was een bewonderaar van Cézanne, leerling van Hendrik Hulk en Willem Vaarzon Morel. Hij maakte figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, stillevens, dierenvoorstellingen en stadsgezichten.
Tijdens zijn Larense periode schilderde hij in de stijl van het impressionisme. Hij werd ook beïnvloed door de schilder Ferdinand Hart Nibbrig. Hij volgde het pointillisme niet precies, in plaats van stippen maakte hij korte strepen. Die periode in zijn schilderscarrière wordt beschouwd als onderdeel van de Larense School. Later wordt hij gerekend tot de Bergense School. De werken van deze Nederlandse art direction worden gekenmerkt door figuratie met kubistische invloeden en een expressionistisch tintje.
Van Blaaderen is geregistreerd bij de Rijksdienst voor Historische Dienst Documentatie (RKD.nl), vermeld in de bekende kunstencyclopedie E. Benezit en het lexicon Pieter A. Scheen.

De kleuren kunnen afwijken van de foto's.
Het schilderij mag als zeer belangrijk in zijn oeuvre worden beschouwd, is met de hand gesigneerd en draagt ​​de titel: "Provence Matin". (geschreven op het schilderij hieronder.)
Onze frames worden vriendelijk aangeboden als een geschenk, daarom accepteren we geen geschillen en zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de frames tijdens het transport.
Uiteraard wordt het schilderij met de grootste zorg ingepakt.
Conditie
ConditieZeer Goed
Schilderij komt uit een kunstcollectie in Zuid Frankrijk.
Transport
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Frankrijk € 36,00
Europese Unie € 56,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gerrit Willem van Blaaderen (1873-1935) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  GalleryFrance
Lid sinds 2020
5 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
65.6 cm
53.5 cm
49.5 cm
37.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieCussy en Morvan,  Frankrijk
Veilinggegevens
Starttijd8-4-2022 om 12:27
Eindtijd17-4-2022 om 20:39
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken